brand

Audi va lansa 20 de mașini noi în următorii doi ani, majoritatea vor fi vehicule electrice

Audi va lansa 20 de mașini noi în următorii doi ani, majoritatea vor fi vehicule electrice

Audi a organizat recent conferința anuală de presă, unde, printre o litanie de informații financiare despre companie, au fost dezvăluite câteva indicii despre viitorul acesteia. Nu este niciun secret că Audi face pași mari în domeniul EV, dar CEO-ul Markus Duesmann a accentuat acest aspect, declarând că marca germană este "în pragul celei mai mari inițiative de produs" din lunga sa istorie.

Este o afirmație îndrăzneață, dar Duesmann a susținut-o spunând că Audi "va fi lansat aproximativ 20 de modele noi" până în 2025. O scurtă privire aruncată pe calendar ne amintește că 2025 este peste mai puțin de doi ani, așa că da, este un ritm destul de alert. Dincolo de asta, Duesmann a mai afirmat că peste jumătate vor fi EV-uri.

Nu este clar dacă modelele noi includ și actualizările de la mijlocul ciclului, dar acest calendar plasează producătorul auto pe drumul cel bun pentru a avea un EV în fiecare dintre segmentele sale de vehicule până în 2027. Planul final prevede ca Audi să devină un producător complet electric la începutul deceniului următor.

Ca parte a acestui plan, Duesmann a folosit conferința de presă pentru a prezenta unul dintre aceste noi modele - un EV entry-level care se va plasa sub Q4 E-Tron. Nu au fost menționate detalii, dar Autocar raportează că va fi un hatchback de segment A, similar cu A3. Nu se cunoaște un termen exact pentru această lansare, dar logica spune că va avea loc în următorul an și jumătate, ca parte a blitzului Audi de 20 de modele noi.

Audi a fost unul dintre constructorii auto tradiționali care a intrat mai devreme în lumea EV cu SUV-ul E-Tron în 2019. De atunci, am văzut un flux constant de modele hibride și complet electrice, ca să nu mai vorbim de colecția de vehicule concept sphere, începând cu uimitorul roadster concept Skysphere în 2021. Acesta a fost urmat de conceptul sedan Grandsphere câteva luni mai târziu, iar de atunci am aflat că următoarea generație a navei amiral A8 va împrumuta mult din designul său.

Ultimele două concepte Sfera - Urbansphere și Activesphere - au prezentat vehicule electrice mai practice sub forma unui monovolum și a unui crossover coupe. Deși se spune că niciunul nu va fi un vehicul de serie, Audi a declarat că aceste concepte sferice previzionează viitorul limbaj de design al companiei.