brand

Audi încetinește lansarea de mașini electrice pe măsură ce entuziasmul scade

Audi încetinește lansarea de mașini electrice pe măsură ce entuziasmul scade

Audi, unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, a anunțat recent că va încetini ritmul de lansare a noilor sale modele de mașini electrice. Acest lucru este în mare parte datorat faptului că cererea pentru aceste vehicule a început să scadă datorită prețurilor ridicate în comparație cu modelele cu benzină.

În ultimii ani, industria auto a cunoscut o creștere semnificativă a vânzărilor de mașini electrice. Cu toate acestea, această tendință pare să încetinească. Potrivit unui raport recent, previziunile oficiale pentru adoptarea mașinilor electrice în Europa au fost reduse cu aproape jumătate luna trecută.

Piața mașinilor electrice este încă în creștere, dar ritmul acestei creșteri a început să scadă.

Audi, care este deținută de Volkswagen, a declarat că dorește să evite inundarea dealerilor și a fabricilor cu vehiculele sale electrice pe măsură ce vânzările încetinesc. Gernot Döllner, șeful mărcii, a declarat pentru Bloomberg News că "Avantajul mașinilor electrice devine vizibil pentru consumatori pas cu pas".

Audi, al cărui model electric include Q8 e-tron de 80.000 de euro, se confruntă cu o concurență mai ieftină din China, care este, de asemenea, o piață cheie pentru mărcile Volkswagen. Deși mașinile electrice sunt mai ieftine de întreținut, prețul lor inițial rămâne încăpățânat mai mare decât modelele pe benzină și diesel.

Vânzările de mașini electrice au scăzut cel mai mult în istorie luna trecută, după ce prim-ministrul Rishi Sunak a renunțat la interzicerea modelelor pe benzină. Vânzările de mașini electrice au scăzut cu 17% față de noiembrie anul trecut, potrivit statisticilor publicate de grupul industrial Society of Motor Manufacturers and Traders.

În plus, se pare că Volkswagen va fi nevoită să reducă numărul de locuri de muncă pentru a-și proteja profitabilitatea. Într-o întâlnire cu angajații, conducerea companiei a anunțat planurile de reducere a locurilor de muncă. Deși nu s-au oferit multe detalii, se presupune că reducerile vor fi realizate prin pensionări anticipate, având în vedere că Volkswagen are un număr relativ mare de angajați în vârstă care urmează să se pensioneze.

Este clar că industria mașinilor electrice se confruntă cu provocări semnificative. Cu toate acestea, este important de reținut că această piață este încă în creștere, chiar dacă ritmul acestei creșteri a încetinit. Audi, ca și alte mărci auto, va trebui să își ajusteze strategiile pentru a răspunde acestor noi realități. În acest sens, decizia de a încetini lansarea de noi modele de mașini electrice ar putea fi o mișcare strategică inteligentă.