brand

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio facelift debutează cu o ediție specială

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio facelift debutează cu o ediție specială

Alfa Romeo spune că modelele Giulia Quadrifoglio 2024 și Stelvio Quadrifoglio 2024 în versiunea 100th Anniversario sunt actualizate la 520 de cai putere în Europa, Marea Britanie și China. Aceste piețe primesc, de asemenea, un diferențial autoblocant mecanic cu reglare derivată de la Giulia GTA. Opțiunile de vopsire includ Rosso Etna, Verde Montreal și Nero Vulcano. O evacuare Akrapovič este inclusă în standard.

Era octombrie 2022 când Alfa Romeo a întinerit Giulia și Stelvio cu un facelift, iar acum marca italiană își reîmprospătează și versiunile Quadrifoglio. Acest duo dinamic este cu atât mai special cu cât mașinile fac parte dintr-o ediție specială "100th Anniversario" pentru a marca un secol de la debutul în curse al primei mașini care a purtat trifoiul cu patru foi. Fiecare model este limitat la 100 de unități și primește un sortiment de modificări vizuale la interior și exterior.

Sedanul sport se deplasează pe jante de 19 inch, în timp ce SUV-ul primește jante din aliaj de 21 inch, ambele având etriere de frână aurii. Același finisaj strălucitor a fost aplicat și pe emblema aripii față, unde există o inscripție "1923-2023" pentru a reflecta moștenirea. Având la bază versiunile facelift, Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio au acum faruri full-LED matriciale cu aspect mai ascuțit.

Fibra de carbon aplicată pe grila frontală și pe capacele oglinzilor laterale continuă la interior pentru panourile ușilor, tunelul central și panoul de instrumente. Alfa Romeo folosește o combinație de piele neagră și Alcantara în tot habitaclul, care este îmbogățită cu cusături aurii pe planșa de bord. Legendarul brand italian a brodat, de asemenea, "100" lângă logo-ul auriu Quadrifoglio pe partea pasagerului de pe planșa de bord.

Veți observa, de asemenea, volanul îmbrăcat în piele și Alcantara cu cusături negre și inserții din fibră de carbon. La fel ca modelele mai mici Giulia și Stelvio, vârful de gamă Quadrifoglio primește un instrumentar de bord digital de 12,3 inci pentru a ține pasul cu vremurile.

În centrul ambelor modele se află același motor V6 biturbo de 2,9 litri care dezvoltă 505 cai putere și un cuplu de 600 Newton-metri (443 de lire-picioare). Dacă alegeți sedanul cu tracțiune integrală, veți avea nevoie de 3,8 secunde pentru a atinge 100 km/h de pe loc, în drum spre o viteză maximă de 191 km/h. SUV-ul cu tracțiune integrală finalizează sprintul în 3,6 secunde și atinge o viteză maximă de 283 km/h.

Alfa Romeo spune că va începe să accepte comenzi pentru modelele 100th Anniversaro în această primăvară și le va avea disponibile începând cu al treilea trimestru al anului.