brand

Actualizări majore pentru modelele Volkswagen ID.4 și ID.5 2024

Actualizări majore pentru modelele Volkswagen ID.4 și ID.5 2024

Volkswagen a lansat pre-vânzările pentru modelele actualizate de crossover-uri electrice ID.4 și ID.5 2024 în Europa, cu prețuri care încep de la 40.335 de euro în Germania pentru modelul de bază Pure.

Cele mai importante actualizări sunt o nouă generație de sistem de infotainment și software, precum și un nou motor electric pe axa spate și modele mai puternice cu două motoare GTX.

Volkswagen spune că software-ul de ultimă generație este mult mai rapid și oferă mai multe funcții, îmbunătățind operarea intuitivă. În plus, atât ID.4 cât și ID.5 primesc un nou sistem de infotainment standard cu un ecran mai mare care are acum 12,9 inci în diagonală.

Potrivit producătorului auto, sistemul de infotainment are o structură complet nouă a meniului, în timp ce Cockpitul digital standard și afișajul opțional de realitate augmentată au fost îmbunătățite.

O altă schimbare majoră realizată în interior este noua locație a selectorului de mod de conducere de la carcasă a Cockpitului digital la comutatorul de coloană de direcție, la fel ca în sedanul ID.7. Acest lucru a fost făcut pentru a crea spațiu pentru afișajul de infotainment mai mare.

În final, un nou asistent vocal IDA este spus să răspundă mai precis decât în trecut la comenzi vocale naturale și oferă noi funcții, inclusiv informații meteorologice bazate pe cloud, scoruri live pentru evenimente sportive sau prețuri ale pieței bursiere.

Pe frontul de propulsie, ID.4 Pro și ID.5 Pro cu tracțiune spate, echipate cu bateria de 77 kilowați-oră, câștigă un nou motor electric pe axa spate.

Motorul nou, introdus pentru prima dată pe sedanul ID.7, produce 282 de cai putere (210 kilowați) și 545 Newton-metri de cuplu, ceea ce reprezintă creșteri de 81 cp și 234 Nm.

Noul motor electric pe spate este montat și pe ID.4 Pro 4Motion cu tracțiune integrală, care are o putere de sistem de 282 cp, o creștere de 21 cp.

În plus, ID.4 GTX și ID.5 GTX, modelele de top cu tracțiune integrală, câștigă 40 de cai putere pentru un total de 335 cp (250 kW). Ca rezultat, sprintul de la 0 la 100 km/h scade la 5,4 secunde, în timp ce viteza maximă rămâne limitată la 180 km/h.

Toate modelele ID.4 și ID.5 echipate cu pachetul de baterii de 77 kWh oferă o autonomie WLTP mai lungă - până la 550 kilometri în ID.4 Pro RWD (+16 kilometri) și până la 556 km în ID.5 Pro RWD (+11 kilometri).

În ceea ce privește încărcarea, Volkswagen ID.4 și ID.5 cu tracțiune pe spate se încarcă acum la până la 135 kW, în timp ce modelele cu tracțiune integrală se încarcă acum la până la 175 kW. Cu capacitatea maximă de încărcare, modelele ID.4 și ID.5 AWD pot adăuga 177 kilometri de autonomie în aproximativ 10 minute de încărcare rapidă DC. Modelul de bază VW ID.4 Pure cu o baterie de 52 kWh se încarcă acum la până la 115 kW în loc de 110 kW înainte.

Vorbind despre încărcare, toate modelele ID.4 și ID.5 primesc un nou sistem de încărcare și gestionare termică care se asigură că bateria este precondiționată în timpul conducerii spre următoarea oprire de încărcare rapidă DC.