brand

Volvo va prezenta încoluitorul electric a lui XC90 anul acesta

Volvo va prezenta încoluitorul electric a lui XC90 anul acesta

Nu este chiar un secret faptul că Volvo lucrează la următoarea generație a lui XC90 și la versiunea sa complet electrică. Exista zvonuri despre numele și specificațiile sale, dar se pare că totul va fi dezvăluit mai târziu în acest an și va deveni noul model definitor al mărcii și va ocupa un loc important în strategia de electrificare a companiei.

Jim Rowan, CEO-ul Volvo, a confirmat recent că succesorul electric al lui XC90 isi va face debutul complet în ultimul trimestru al acestui an. Noul vehicul electric va fii construit pe o nouă platformă ce nu este împărțită cu niciun alt produs din gama de modele Volvo.

„Este un moment foarte interesant pentru noi, deoarece ne duce într-o altă zona – este încă un pas către viitor”, a spus Rowan. „Acest model în sine este un vehicul extrem de important pentru noi.” Un purtător de cuvânt Volvo a mai adăugat că „definit de software”, SUV-ul electric este „o demonstrație a viitorului nostru și marchează începutul unei noi ere pentru siguranță și pentru compania noastră”.

Există un mister în jurul numelui noului SUV electric din Suedia. Producătorul auto a depus o cerere de marcă înregistrată pentru numele Embla la Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene la sfârșitul anului trecut, dar au existat și zvonuri că modelul ar putea primi supranumele EXC90. Indiferent de situatie, vom afla totul înainte de sfârșitul acestui an.