brand

Test drive Mercedes-Benz E 53 AMG Cabriolet

Test drive Mercedes-Benz E 53 AMG Cabriolet

Atunci când ne cumpărăm un autoturism fie el nou sau second hand majoritatea ținem cont în primul rând de buget. Cu siguranță fiecare dintre noi avem setat un plafon maxim pe care ni-l putem permite și de cele mai multe ori acesta acoperă nevoile uzuale pentru care dorim o mașină: consum, fiabilitate, siguranță, confort.

Dar cum rămâne cu noi, pasionații de mașini care nu avem la îndemână câteva sute de mii de euro pentru a ne bucura de o experiență ”next level” de condus?

Ei bine... am găsit soluția!

Merită măcar o dată în viață să închiriezi un autoturism pe care în viața de zi cu zi nu ți l-ai putea permite și să simți plăcerea de a conduce măcar pentru câteva zile mașini cu design și funcționalități unice....făcute exact pentru iubitorii auto și asta în adevăratul sens al cuvântului.

Gândește-te că e ca și cum ai avea pe wishlist săritul cu parapanta, parașuta sau scufundări...numai că de data asta pe listă poți să adaugi condusul unor bijuterii pe patru roți care să te poziționeze acolo ”sus” fără să ai în cont milioane de euro, fără să îți faci griji pentru întreținerea acestora, fără asigurări, fără CASCO, fără tratamente speciale sau locuri safe unde să le parchezi.

Și chiar poți să faci asta: pe piață există companii de închirieri auto premium care îți pun la dispoziție mașini de sute de mii de euro ce te vor încânta la prima vedere și mai ales la prima cheie cu puțin peste 200 de euro pe zi. Ba chiar mai puțin dacă vrei ca experiența să dureze mai multe zile.

Echipa cautimasina.ro a pornit în aventură și dacă tot e vară și vacanța se simte în aer... am ales un Mercedes-Benz E 53 AMG Cabriolet să vedem cum se ”simte” o mașină de peste 120.000 de euro, dar pe care ne-am permis-o cu 225 euro/zi pentru un weekend memorabil pe Transfăgărășan. (Tips: prețul pe zi scade considerabil dacă alegi să o închieriezi pe mai multe zile.)

Da... exact... nu am plimbat-o numai prin oraș, ci am vrut să vedem ”ce poate” pe un drum care respiră libertate.

La exterior, Mercedes-Benz E 53 AMG Cabriolet este pur și simplu fascinant.

În partea frontală, grila radiatorului specifică AMG de forma literei A, spoilerul cromat, grilajele pentru admisia aerului precum și designul farurilor atrag toate privirile și impresionează prin pasiunea și dinamismul pe care îl transmit cu fiecare kilometru înregistrat. Lămpile din spate nu se dezic nici ele și completează lookul seducător al acestui autoturism. Bineînțeles, că pentru efect total am și decapotat-o și putem spune că se simte extrem de bine, atât în oraș cât și în curbele Transfăgărașanului: silențioasă și cu adierea vântului exact cât trebuie grație sistemelor de protecție inovative împotriva vântului și frigului.

La interior, Mercedes-Benz E 53 AMG Cabriolet e și mai interesantă decât la exterior și asta pentru că are un cockpit intuitiv ce integrează un sistem de infotainment cu display-uri media de înaltă rezoluție. De asemenea, scaunele AMG cu aspect optic integrat pun accentul pe filozofia AMG: caracter sportiv maxim al poziției scaunelor și, astfel, suveranitate maximă în manevrare. În plus, acestea reprezintă o declarație din punct de vedere vizual prin tapițeria exclusivistă din piele Nappa neagră sau gri titan pearl cu cusături de contrast roșii. Nu că ne-am fi așteptat la altceva de la Mercedes, dar interiorul inspiră calitate și confort pentru toți pasagerii.

Ce ne-a plăcut la Mercedes E 53 AMG Cabriolet?

  • Este extrem de ușor de condus și trăiești cu adevărat o experiență de confort, calitate, dinamism și performanță
  • Interiorul este confortabil, materialele sunt de o calitate excepțională, muzică se aude perfect și izolarea fonică este extraordinară
  • Scaunele sunt sportive și confecționate din materiale de calitate înaltă
  • Te poți bucura de o experință SPA și o stare reconfortantă în timp de conduci: mașina are o extraopțiune prin care datorită luminii ambientale, a aerului condiționat, a sunetului și a unui parfum special îți oferă o experiență de relaxare maximă la volan
  • Are un consum mixt de 9.7 l/100 km

Ce nu ne-a plăcut la Mercedes E 53 AMG Cabriolet?

  • Display-ul principal nu este touch și asta a făcut ca utilizarea unor aplicații ca Waze sau Apple Car Play să fie destul de greoaie în timpul condusului
  • Ergonomia controllerului pentru infotainment nu este nici ea la cel mai înalt nivel
  • Cutia de viteze nu este gândită pentru viteze mici: mașina nu se simte la fel de confortabil de condus atunci când trebuie să mergi în coloană sau să o parchezi
  • Mașina este potrivită mai mult pentru weekenduri și deplasări în vacanță decât pentru a o conduce în fiecare zi

Cu multe plusuri și câteva minusuri peste care am trecut destul de ușor, Mercedes E 53 AMG Cabriolet a fost o alegere perfectă pentru a trăi o experiență memorabilă de condus. Iar cele câteva sute de euro folosite pentru a închiria această mașină premium au meritat până la ultimul cent.

Te poți bucura și tu de astfel de experiențe utilizând serviciile de închirieri premium auto măcar o dată în viață. Îți garantăm noi că nu vei regreta niciun kilometru!