brand

Top sedanuri cu portbagaj mare

Top sedanuri cu portbagaj mare

Deși în ultima vreme crossover-urile și SUV-urile câștigă tot mai mult teren și sunt din ce în ce mai căutate de către șoferi, sedanurile rămân încă modele ce au farmecul lor.

Dacă primele sunt considerate mai sigure, mai spațioase, mai confortabil de condus și au garda mai înaltă la sol , sedanurile sunt în continuare apreciate pentru eleganță, consum mai redus dar și performanță.

Potrivite atât pentru cei care sunt singuri, cât și pentru cei care au o familie mai numeroasă, sedanurile au locul lor printre preferințele șoferilor și au în continuare o cotă destul de mare pe piața auto.

Și asta mai ales dacă ne referim la modele second hand, întrucât într-adevăr, se pare că trendul pe viitor se conturează mai mult spre mașini mici de oraș, hibride sau electrice sau la capătul opus, SUV-uri impunătoare și puternice.

Dacă ar fi să facem o comparație între un sedan și un SUV, la acest moment, probabil că diferențele ar ține doar de preferințele proprii și caracteristicile pe care le căutăm fiecare dintre noi la o mașină și de spațiul din portbagaj și habitaclu.

Cu siguranță platforma pe care este construit un SUV oferă un spațiu mai mare pentru șofer și pasageri și un volum mai mare al portbagajului, dar există și sedanuri care se pot lăuda cu sute de litri în care poți să transporți multe bagaje și în care pasagerii au loc suficient.

Dacă spațiul este unul dintre criteriile pe care le cauți la o mașină și îți plac totuși sedanurile mai mult decât SUV-urile, am făcut o listă cu modele de sedan cu cele mai mari portbagaje.

 1. Skoda Superb – 625 litri
 2. Volkswagen Passat – 586 litri
 3. Peugeot 408 – 560 litri
 4. Ford Mondeo – 550 litri
 5. Skoda Rapid – 550 litri
 6. Volkswagen CC – 532 litri
 7. Chevrolet Impala – 532 litri
 8. Audi A6 – 530 litri
 9. Hyundai Sonata – 510 litri
 10. Toyota Camry – 506 litri
 11. Opel Insignia – 490 litri
 12. Mazda 6 – 480 litri