brand

Top modele spectaculoase de la BMW așteptate de la jumătatea lui 2022 în România

Top modele spectaculoase de la BMW așteptate de la jumătatea lui 2022 în România

Fanii BMW au în 2022 mai multe motive pentru a fi extrem de mulțumiți pentru ceea ce le-e pregătit producătorul bavarez.

Deși criza semiconductorilor de la nivel global a pus probleme în toată piața auto, datorită unei performanțe operaționale puternice și a unei linii de produse de primă mână, BMW a reușit să încheie 2021 cu o cifră extrem de bună în ceea ce privește vânzările.

Pentru anul 2022, Josef Reiter, Managing Director BMW Group Romania, a anunțat lansarea a nu mai puțin de 11 modele pe piața din România. Inclusiv mult-așteptatul BMW i7 va fi lansat în acest an, în ultimul trimestru.

Dacă în lunile februarie și martie, BMW a lansat deja Seria 2 Coupe, Seria 2 Active Tourer, BMW i4, Seria 8 şi BMW M8 face-lift, pentru vara lui 2022 și ultimul trimestru al anului, compania anunță disponibilitatea pe piață a unor modele și mai interesante.

Lansări vara lui 2022: Facelift BMW Seria 3, Seria 2 Active Tourer PHEV și X7 facelift

Lansări în ultimul trimestru al anului 2022: BMW X1, inclusiv model electric si PHEV, Z4 face-lift, M3 Touring, BMW Seria 7 și BMW i7.

Dintre acestea, cele mai interesante pentru public se anunță a fi: Facelift BMW Seria 3, M3 Touring ,BMW X1 și ix1, BMW Seria 7 și i7.

Facelift BMW Seria 3

La exterior va exista o schimbare ușoară în ceea ce privește grila din față și stopurile spate, atât pentru versiunile sedan cu patru uși, cât și versatilele Touring și break.

În interior va exista bineînțeles cel mai recent sistem de infotainment BMW iDrive 8. Acesta cuprinde un ecran tactil curbat de 14,9 inchi și un grup de instrumente TFT de 12,3 inchi. Motoarele pe benzină și diesel vor beneficia de tehnologie mild-hybrid de 48 V, în timp ce PHEV 330e este setat pentru o autonomie mai mare.

M3 Touring

Conceput pentru a profita de succesul break-urilor mai rapide, BMW M3 Touring va avea același motor turbo de 3,0 litri de 503 CP ca și cel de pe limuzina M3, precum și opțiunea xDrive cu tracțiune integrală.

Nu au fost publicate încă cifre oficiale, dar se așteaptă ca Touring să ajungă de la 0 la 62 mph în mai puțin de patru secunde, în timp ce portbagajul ar trebui să poată avea un volum de până la 500 de litri. Vor exista, de asemenea, modificări subtile ale suspensiei pentru a compensa greutatea suplimentară a caroseriei Touring.

BMW X1/iX1

X1 este un model de bază pentru BMW în ceea ce privește vânzările, așa că versiunea complet nouă este destul de așteptată. Electrificarea se află în centrul crossover-ului compact și este așteptat ca cel mai probabil iX1 să folosească o versiune a motorului iX3 mai mare de 282 CP și care avea o autonomie mai mare de320 km cu o singură încărcare.

BMW Seria 7/i7

Noua versiune a limuzinei de lux de la BMW promite să fie una dintre cele bine construite până acum. Pentru început, va exista o versiune i7 complet electrică care va împrumuta probabil configurația cu două motoare de 516 CP a SUV-ului iX, o baterie de 105 kWh și o autonomie de 640 km.

Vor exista de asemenea variante și cu șase cilindri și V8 pe benzină, plus tehnologie plug-in și mild-hybrid de 48V. Inginerii spun că va noul Seria 7 va combina experiența de conducere captivantă a mărcii BMW cu confortul și rafinamentul.

Dacă și tu ești fan BWM poți aștepta apariția noilor versiuni sau poți găsi modelul preferat, nou sau second hand, pe platforma noastră, cautimasina.ro.