brand

Top 3 mașini de familie în care să investești în anul 2022

Top 3 mașini de familie în care să investești în anul 2022

Tu la ce te gândești când spui mașină de familie? La spațiu? La siguranță? La fiabilitate? Ei bine, pentru noi contează toate aceste caracteristici, așa că dacă ești la fel ca noi, am alcătuit special pentru tine un top al celor mai performante mașini de familie, din toate punctele de vedere. Citește-l până la capăt, analizează fiecare variantă propusă cu atenție, iar la final, dacă îți place vreuna din propunerile noastre, accesează cauțimașină.ro și caută aici modelul preferat. Cauțimașină.ro este cel mai mare agregator de anunțuri din România, iar dacă există un exemplar second hand, de înaltă calitate, cu kilometri puțini la bord și la un preț foarte convenabil, aici ai cele mai mari șanse să-l găsești!

1. Skoda Karoq

Modelul Karoq de la Skoda este identic cu Seat Ateca, cel puțin sub capotă, dar în același timp el este și o mașină cehă puțin mai echilibrată ca SUV de dimensiune medie.

În urmă cu 20 de ani, sectorul SUV-urilor mici era o piață relativ nișată, dar succesul mașinilor precum Skoda Karoq ne arată cum s-au schimbat gusturile șoferilor de-a lungul timpului. Nissan Qashqai era de obicei primul menționat când venea vorba de acest capitol, însă acum există o mulțime de SUV-uri de familie de dimensiuni medii, precum Skoda Karoq, care se descurcă excelent din toate punctele de vedere și au câștigat mulți fani pe această piață din ce în ce mai competitivă.

În forma sa standard, Karoq oferă un portbagaj de 521 de litri sau 1.810 litri atunci când scaunele din spate sunt rabatate. Acest spațiu ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru majoritatea familiilor, iar spațiul pentru cap, la scaunele din spate, este puțin mai generos chiar decât la Skoda Kodiaq care este mai mare.

Interiorul lui Karoq este un loc ideal pentru a petrece o lungă perioadă de timp, dacă ai în plan o călătorie lungă. De asemenea, spațiul din cabină este inteligent fragmentat, dispunând de o mulțime de buzunare și compartimente de depozitare, care îi dau un aer sofisticat, ușor de asociat cu produse mai scumpe ale Grupului VW. Sistemul de infotainment este printre cele mai bune din domeniul său și există și conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

Pentru a ieși cu adevărat în evidență în sectorul SUV-urilor mici, performanța și dinamica generală de condus sunt, de asemenea, importante. Experiența de condus a lui Karoq este mai practică și mai rafinată decât cea de care ai parte la Seat Ateca.

2. Skoda Enyaq iV

Pe lângă gama sa impresionantă de baterii prin care impresionează pe oricine, Enyaq iV se dovedește foarte capabil și în majoritatea scenariilor de zi cu zi, inclusiv ca mașină de familie, datorită unui portbagaj mare, de 585 de litri și mult spațiu pentru cap și picioare, atât pentru pasagerii din față, cât și pentru cei care se lăfăie pe scaunele din spate.

Din multe puncte de vedere, Skoda Enyaq seamănă foarte bine cu Volkswagen ID.4, mai ales la baterii și motoare, dar sub forma unui automobil foarte practic, așa cum șade bine mașinilor de la Skoda. Pe scurt, Skoda Enyaq iV este un automobil cu un obiectiv bine stabilit, cu o caroserie practică și robustă, dar și cu toate elementele de care are nevoie o mașină din categoria ei.

3. Volkswagen ID.4

Viteza nu este un punct forte al modelului ID.4 de la Volkswagen, dar din fericire viteza nu este chiar scopul acestui SUV complet electric, al mărcii germane, ideal chiar și pentru o familie mai numeroasă. Cel de-al doilea model ID.3 calcă pe urmele hatchback-ului mai compact ID.3, oferind mai mult spațiu de utilizat și niveluri bune de tehnologie la bord, în timp ce o călătorie confortabilă și o autonomie practică fac din acest automobil o mașină cu care este ușor de trăit.

Aruncă o privire înăuntrul acestui automobil și vei observa că o parte din ornamente are un aspect puțin mai ieftin decât te-ai putea aștepta de la o mașină din această categorie, iar comenzile puțin prea sensibile la atingere pot fi frustrant de utilizat - în special în timpul mișcării. Unii rivali oferă unități mai captivante, și o capacitate superioară de încărcare, dar chiar și în aceste condiții Volkswagen ID.4 este o mașină de familie complet electrică bună, însă nu lider de clasă.