brand

Ce mașini electrice premium poți cumpăra în 2022

Ce mașini electrice premium poți cumpăra în 2022

Era în care mașinile electrice aveau un design nu prea reușit, o autonomie de doar câțiva zeci de kilometri și un confort care nu prea se putea numi confort a apus demult.

În 2022 fiecare producător auto care se respectă și care contează are în gama asa autoturisme electrice cu performanțe remarcabile, designuri care atrag toate privirile și care asigură o experiență de condus superioară...cu 0 emisii și la costuri de alimentare mult mai mici decât cele pe combustibil clasic.

Dacă de regulă sunt promovate mai mult mașinile mici de oraș electrice, trebuie să știți că există și adevărate bijuterii inginerești electrice.

Am selectat câteva modele de mașini electrice premium pe care le poți cumpăra în 2022 și care te vor încânta atât din punct de vedere al designului exterior, cât și pentru calitatea execuției, a materialelor și a tehnologiilor folosite.

BMW iX

BMW iX lansat în 2022 este primul SUV electric al producătorului bavarez și este unul extrem de convingător. iX oferă o autonomie de rulare de până la 521 km iar cele două motoare electrice fac ca modelul standard să fie cu tracțiune integrală. În plus, utilizarea panourilor de caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon ajută la menținerea greutății iX-ului sub control și îl fac ușor, sigur și confortabil de condus. Cockpitul este totuși cea mai convingătoare caracteristică a acestui model BMW, deoarece are mult spațiu, materiale de calitate, design elegant și un ecran curbat sistemului de infotainment digital. Nu e de mirare că este cotat ca unul dintre cele mai bune vehicule electrice disponibile astăzi pe piața auto.

Mercedes EQS

Sedanul Mercedes EQS 2022 este vârful gamei de modele electrice a mărcii și unul dintre cele mai elegante și luxoase autoturisme electrice de pe piață. Designul și forma exterioară curbate îl fac foarte aerodinamic și pur și simplu ”alunecă” fără efort prin aer pentru o eficiență maximă. La interior, găsim dotări luxoase, materiale cu adevărat premium și sisteme multimedia de ultimă generație care adaugă un factor wow extrem de important. Gândește-te că tabloul de bord Hyperscreen este acoperit cu sticlă. Motorul de 329 CP este disponibil cu tracțiune pe spate (EQS450+) sau o configurație cu tracțiune integrală de 516 CP (EQS580 4Matic). Ambele variante folosesc o baterie de 107,8 kWh, care oferă o autonomie de până la 563 km. Dacă vrei și mai multă putere, poți opta pentru EQS AMG care are o putere maximă de 751 CP.

Porsche Taycan

Porsche Taycan electric este pur și simplu captivant, combinația perfectă dintre experiența premium de condus și performanță. Cu un aspect izbitor, precum și un interior extrem de personalizabil și de înaltă tehnologie, Porsche Taycan electric se ridică la nivelul prețurilor sale premium ce încep de la 91.890 euro. Taycan oferă de asemenea o călătorie rafinată și o dinamică de manevrabilitate demnă de emblema Porsche. Autonomia bateriei este de doar 365 km dar modelul te va încânta cu siguranță.

Volkswagen ID.4

Cu un concept complet nou al spațiului, care oferă libertate, performanță electrică menită să entuziasmeze și confort intuitiv la operare care face ca totul să fie foarte simplu, noul ID.4 este puternic ca un SUV dar sustenabil ca un ID.

Porniți dimineața confortabil spre birou, treceți mai întâi pe la sala de sport, iar la finalul zilei, plecați cu echipamentul complet spre o excursie de weekend - toate acestea sunt posibile cu ID.4. La modelele 1ST și 1ST Max este disponibilă o baterie cu capacitate energetică netă de 77 kWh și o plajă de autonomie de 360-520 km precum și o putere de 150 kW cu Performance Upgrade.