brand

Există mașini electrice ieftine și bune! Iată un exemplu oferit de europeni!

Există mașini electrice ieftine și bune! Iată un exemplu oferit de europeni!

Datorită în principal costului bateriilor, mașinile electrice sunt de obicei mai scumpe decât omologii lor pe benzină, diesel sau hibrid. Și în timp ce decalajul se reduce pe măsură ce le folosești, el rămâne totuși undeva acolo.

Cu toate acestea, dacă te gândești la viitor și vrei să investești într-o mașină electrică fiabilă și care să nu te lase fără niciun sfanț în buzunar după ce o cumperi, să știi că ai totuși există o variantă. Află care este aceasta, iar apoi hai pe platforma cauțimașină.ro să-ți dai întâlnire cu modelul preferat!

Renault Zoe

Zoe seamănă foarte mult cu un Clio ceva mai înalt, dar sub caroseria supermini, mai mult decât atractivă, se află o baterie suficient de mare pentru a acoperi o distanță de suficientă baterie pentru a acoperi 200 de vreo 320 de kilometri după o singură încărcare. De asemenea, dacă ai de gând să parcurgi o distanță atât de lungă, această mașină nu este deloc o alegere proastă, mai ales în ceea ce privește experiența de condus.

Trebuie doar să ai grijă că în cadrul testului de impact Euro NCAP, Zoe a primit zero stele. Dar asta nu înseamnă în mod obligatoriu că avem de-a face cu o mașină nesigură, ci doar că rivalii săi sunt ceva mai dotați la capitolul rezistență.

Merită să investești într-o mașină electrică la mâna a doua?

Să cumperi o mașină veche întotdeauna reprezintă un risc. Dar asta nu este valabil doar în ceea ce privește automobilele, cât și atunci când vine vorba despre haine, pantofi sau cratițe de gătit. Niciodată nu poți știi exact cum s-a comportat cu bunurile sale proprietarul dinaintea ta și dacă a pus preț pe ele așa cum o faci tu în general sau nu.

Pe de altă parte, vorbind strict despre mașini electrice, e bine să știi că acest tip de automobile își păstrează destul de bine valoarea în timp, fiind niște vehicule foarte fiabile, lucru care înseamnă că ai toate șansele să te alegi cu ceva bun, chiar dacă e second hand, dar și că va trebui să plătești ceva pentru mașina pe care o cumperi, indiferent de model.

Să ne așteptăm și la alte modele de buget lansate de producătorii de mașini anul acesta?

Din păcate nici în 2022 și nici pe urmă producătorii de automobile nu ne pregătesc prea multe surprize plăcute în ceea ce privește mașinile electrice de buget. Majoritatea mașinilor de acest fel sun flag shipuri pentru care trebuie să bagi adânci mâna în buzunar dacă vrei să te bucuri de vreuna din ele.