brand

Cele mai sigure mașini de familie din Europa în anul 2022

Cele mai sigure mașini de familie din Europa în anul 2022

Euro NCAP (Programul european de evaluare a mașinilor noi) este o organizație care testează mașinile noi. Acest program folosește o evaluare de până la cinci stele pentru a exprima siguranța noilor modele, dar oferă și evaluări la capitole separate cum ar fi: protecția adulților, protecția copiilor, protecția pietonilor sau sistemele de asistență pentru siguranță. Media acestor evaluări permite cumpărătorilor de mașini să afle care sunt cele mai sigure automobile și să investească doar în mașinile perfect sigure pentru ei și familiile lor.

După cum ne știi, noi, echipa cauțimașină.ro iubim mașinile europene și de aceea pe baza testelor efectuate de Euro NCAP am alcătuit și noi o listă cu cele mai sigure mașini lansate aici și pe care le poți cumpăra la ora actuală.

1. Volkswagen Taigo

Evaluare de 5 stele, 79,75% scor mediu de siguranță

Noul SUV Taigo lansat de Volkswagen a obținut ratingul maxim de siguranță, adică nici mai mult nici mai puțin de cinci stele, acum în anul 2022. Concret, Volkswagen Taigo a obținut cel mai bun punctaj la categoria pasagerilor adulți cu 94%, de asemenea, 84% la categoria pasagerilor copii, 71% în ceea ce îi privește pe pietoni și 70% la capitolul sisteme pentru siguranță.

Volkswagen Taigo ar putea fi mașina perfectă pentru tine dacă îți plac crossoverurile mici și cu un design deosebit în partea din spate. Această mașină îți mai oferă și un confort deosebit, dar și un look nemaipomenit pentru o mașină la care s-a pus mai mult accent pe siguranță decât pe orice altceva.

2. Renault Megane E-Tech

Evaluare de 5 stele, 79,25% scor mediu de siguranță

Noul Renault Megane a obținut cinci stele la testele de siguranță NCAP din 2022. Cu alte cuvinte, copiii care călătoresc cu această mașină sunt perfect în siguranță deoarece Megane a obținut un scor de 88% pentru protecția pasagerilor copiilor. SUV-ul francez a obținut de asemenea și un scor de 85% pentru protecția pasagerilor adulți, 79% pentru sisteme sale de siguranță și 65% la capitolul siguranță a pietonilor.

Megane E-Tech este primul model Megane disponibil pe piață doar ca mașină electrică. Urmează să fie pus în vânzare în întreaga Europă chiar anul acesta.

3. Volkswagen Polo

Evaluare de 5 stele, 78,5% scor mediu de siguranță.

Volkswagen Polo actualizat conform standardelor moderne a obținut rezultate bune la testele de impact Euro NCAP din 2022. El a obținut 94% la categoria pasagerilor adulți și 80% pentru siguranța pasagerilor copii. Sistemele pentru siguranță și utilizatorii vulnerabili ai drumurilor au obținut un scor de 70%.

Volkswagen Polo a fost întotdeauna un automobil polivalent excelent prin definiție. EL oferă celor care investesc în el o construcție de o calitate excelentă și echipamente standard decente, precum și mult mult spațiu interior.

4. DS4

Evaluare de 4 stele, scor mediu de siguranță de 77,5%.

Cel mai recent lansat DS4 a obținut patru stele respectabile la ultimele teste de impact Euro NCAP, obținând cele mai bune performanțe la categoria siguranței copiilor cu un scor de 86%. În ceea ce privește protecția pasagerilor adulți a rămas puțin în urmă, dar nu cu mult deoarece are totuși un scor de 85%. De asemenea, în ceea ce îi privește pe pietoni, a obținut un scor de 74%. Pe de altă parte, sistemele de siguranță au tras puțin în jos scorul cu un punctaj de doar 65%.

În ceea ce privește înfățișarea sa, DS4 este o mașină tipic pariziană, cu puțin cam mult fier pentru gusturile noastre rafinate, și cu echipamente standard.

5. BMW Seria 2 Coupe

Evaluare de 4 stele, 77,5% scor mediu de siguranță.

Noul BMW Seria 2 Coupe tocmai a ratat un rating de cinci stele de siguranță datorită unui scor puțin cam mic la categoria sisteme de siguranță. Totuși, a obținut un scor de 64% la acest capitol, precum și rezultate foarte bune la categoria pasagerilor adulți și a copiilor, cu un scor de 82%, respectiv 81%.

BMW Seria 2 se bazează pe actualul Coupe Seria 4, ceea ce înseamnă că ne putem bucura în continuare de tracțiune pe spate și un motor pe benzină de 3.0 litri, cu șase cilindri.