brand

Top 5 mărci auto cu cele mai fiabile mașini

Top 5 mărci auto cu cele mai fiabile mașini

Fiabilitatea este un aspect esențial atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini, fie că este vorba despre un vehicul nou sau second-hand. În acest articol, vom analiza topul celor 5 mărci auto care au fost recunoscute pentru fiabilitatea mașinilor lor. Folosind informații din diverse surse și studii, precum sondaje ale clienților, comunicate oficiale de presă ale producătorilor și baze de date specializate, vom prezenta cele mai fiabile mașini și caracteristicile care le diferențiază pe piața auto.

1. Toyota

Fiabilitatea modelelor Toyota

Conform sondajelor și studiilor realizate de Consumer Reports, Toyota este cea mai fiabilă marcă auto, cu un scor mediu de fiabilitate de 72 din 100, la fel cu Lexus, marca de lux a companiei. Compania are peste 16 modele, cele mai multe dintre toate mărcile auto, și aproape fiecare model a obținut o fiabilitate peste medie. Cel mai fiabil model Toyota este Corolla sedan hibrid, care a fost, de asemenea, cel mai fiabil vehicul din întregul sondaj Consumer Reports.

Un aspect important care contribuie la fiabilitatea mașinilor Toyota este utilizarea componentelor testate în timp și evitarea schimbărilor majore, exceptând cazurile în care este absolut necesar. Sedanurile și hatchback-urile sunt cele mai fiabile categorii de vehicule, urmate de SUV-uri.

2. Lexus

Fiabilitatea modelelor Lexus

Lexus, marca de lux a companiei Toyota, ocupă locul doi în topul celor mai fiabile mărci auto, cu un scor mediu de fiabilitate de 72 de puncte din 100. Toate modelele lor au obținut scoruri peste medie în cadrul sondajului, cel mai fiabil model fiind SUV-ul GX 460, cu un punctaj de 91 de puncte din 100.

Lexus are reputația de a utiliza componente testate în timp, având un standard ridicat de calitate a construcției. Această abordare asigură o durabilitate crescută pentru modelele Lexus, care se bucură de o fiabilitate ridicată pe piața auto.

3. Mazda

Fiabilitatea modelelor Mazda

Mazda s-a clasat pe locul patru în listă, potrivit Consumer Reports, dar ocupă locul trei în clasamentul nostru, având în vedere că BMW, care a ocupat locul trei în sondajul menționat, are un istoric de probleme cu reparații costisitoare pe măsură ce îmbătrânesc. Mazda a obținut un scor mediu de fiabilitate de 65 de puncte din 100, ceea ce este cu mult peste medie în comparație cu alte mărci auto. Întreaga gamă de automobile Mazda a obținut rezultate peste medie în cadrul sondajului, iar MX-5 s-a descurcat deosebit de bine, cu un scor de fiabilitate de 85 de puncte din 100.

Un aspect important care contribuie la fiabilitatea modelelor Mazda este utilizarea tehnologiei Skyactiv în majoritatea componentelor sistemului de propulsie. Această tehnologie și-a dovedit rezistența în timp și ajută la îmbunătățirea constantă a fiabilității mașinilor Mazda.

4. Honda

Fiabilitatea modelelor Honda

Studiul realizat de Consumer Reports acordă celor de la Honda un scor mediu de fiabilitate de 62 din 100, ceea ce este peste medie în comparație cu alte mărci auto. Honda are o reputație bună în producerea de vehicule fiabile în majoritatea gamei sale de produse. Deși au apărut ocazional unele probleme, mașinile Honda sunt renumite pentru costurile reduse de întreținere și reparații, având unele dintre cele mai durabile motoare din industrie.

Honda și-a câștigat reputația de a proiecta modele hibride fiabile, cum ar fi Accord și CR-V. Potrivit Consumer Reports, SUV-ul de dimensiuni medii Passport, sedanul Accord și sedanul compact Civic sunt cele mai fiabile modele Honda.

5. Kia

Fiabilitatea modelelor Kia

Potrivit unui studiu realizat de carvertical.com, Kia este cea mai fiabilă marcă auto din Europa, cu 23,47% dintre toate modelele analizate având defecțiuni. Comparativ cu alte mărci auto de pe piața europeană, Kia se situează pe primul loc în ceea ce privește fiabilitatea.

Deși Kia se situează pe primul loc în ceea ce privește fiabilitatea, există și anumite probleme întâlnite la unele modele. Printre acestea se numără probleme la servodirecția electrică, frâna de staționare care poate ceda și filtrul de particule (la Diesel) care se infundă în cazul mersului necorespunzător.

Alte mărci auto notabile și fiabilitatea lor

Pe lângă topul celor 5 mărci auto cu cele mai fiabile mașini, merită menționate și alte mărci care au performanțe notabile în ceea ce privește fiabilitatea.

Dacia

Fiabilitatea modelelor Dacia

Surprinzător pentru unii, marca auto românească Dacia se bucură de o fiabilitate ridicată în comparație cu branduri foarte cunoscute precum BMW, Mercedes, Audi sau chiar Tesla. Dacia ocupă locul 10 în topul fiabilității în funcție de marcă pentru mașinile vechi de până la cinci ani, cu un procent de 94,4% al defectelor.

În ciuda prețurilor accesibile, Dacia oferă modele cu o construcție solidă și o fiabilitate ridicată. Acest lucru se datorează în mare parte utilizării platformelor și componentelor provenite de la Renault, care îmbunătățesc fiabilitatea și durabilitatea mașinilor Dacia.

Hyundai

Fiabilitatea modelelor Hyundai

Hyundai se situează pe locul al doilea în topul celor mai fiabile mărci auto din Europa, cu 26,36% dintre toate modelele analizate având defecțiuni. Fiabilitatea ridicată a modelelor Hyundai este susținută de utilizarea componentelor de calitate și de o construcție solidă.

Deși Hyundai se situează pe locul al doilea în ceea ce privește fiabilitatea, există și anumite probleme întâlnite la unele modele. Printre acestea se numără coroziunea în partea din spate a șasiului, probleme cu frâna de staționare și parbrize de slabă calitate.

Alegerea unei mașini fiabile este esențială pentru a evita costurile neașteptate și problemele legate de întreținere și reparații. Având în vedere topul celor mai fiabile mărci auto, este important să ne informăm corect înainte de a achiziționa un vehicul și să luăm în considerare atât fiabilitatea, cât și performanța, designul și prețul. Astfel, vom putea să ne bucurăm de o experiență plăcută și fără griji la volan.