brand

Cele mai fiabile mașini de cumpărat în 2024

Cele mai fiabile mașini de cumpărat în 2024

Odată cu progresele tehnologice și îmbunătățirea calității construcției, automobilele moderne sunt mult mai fiabile decât modelele din trecut. Cu toate acestea, încă există multe lucruri care pot merge prost, așa că achiziționarea uneia dintre cele mai de încredere mașini de pe piață este un mod excelent de a evita defecțiunile potențiale și costurile ridicate de reparații.

Desigur, este aproape imposibil să spui cât de fiabilă va fi o mașină fără să o conduci zi de zi, așa că sondajul nostru de satisfacție a clienților Driver Power este aici pentru a te ajuta. Proprietarii de mașini din Europa ne-au spus tot ce trebuie să știm despre automobilele lor, inclusiv cât de fiabile sunt de fapt. Am folosit apoi aceste date pentru a determina top 10 cele mai fiabile mașini noi de cumpărat chiar acum.

Șoferii din întreaga țară ne spun ce părere au despre mașinile pe care le dețin în cadrul sondajului Driver Power în fiecare an, iar noi colectăm informațiile pentru a oferi cititorilor noștri povestea din interior despre cele mai fiabile mașini de vânzare. Știind ce mașini sau mărci auto sunt vulnerabile la defecțiuni electrice și/sau mecanice este extrem de valoros. Chiar dacă ați cumpărat deja una dintre mașinile de mai jos, această listă ar putea fi vitală pentru identificarea potențialelor defecțiuni care v-ar putea economisi bani pe viitor.

Rezultatele noastre privind cele mai fiabile mașini noi se bazează pe cele mai recente date ale sondajului Driver Power pentru automobilele care sunt disponibile în prezent pentru achiziționare. Proprietarilor li s-a cerut să-și exprime satisfacția față de standardul de calitate a construcției și fiabilitatea mașinilor pe care le dețin și le conduc în fiecare zi, astfel încât datele rezultate oferă potențialilor cumpărători o perspectivă utilă asupra experienței de proprietate pe care o pot aștepta.

Atunci când cumpărați o mașină nouă, puțini se așteaptă să apară probleme, însă chiar și în cazul celor mai fiabile mașini noi ale noastre, pot apărea defecțiuni. Totuși, de obicei este în jurul perioadei de trei până la șase ani (odată ce garanția producătorului pentru majoritatea modelelor a expirat) când mașinile pot dezvolta probleme mai serioase, iar cumpărarea unui automobil complet nou este o modalitate bună de a evita această perioadă mai riscantă din ciclul de viață al mașinii. Scorurile de mai jos reprezintă calificativele medii pe care proprietarii acestor mașini le-au acordat pentru fiabilitate și calitatea construcției. Sunt incluse doar mașinile cu suficiente răspunsuri pentru a oferi acuratețe statistică deplină în Driver Power.

Cele mai fiabile 10 mașini noi

1. Toyota RAV4 Generația a 5-a - 96,47%

Toyota RAV4 poate fi a patra cea mai bună mașină de deținut în general în Driver Power 2024, dar se situează pe primul loc în clasamentul nostru privind fiabilitatea. Încă o dată, expertiza Toyota în domeniul hibrid își arată roadele în ceea ce privește durabilitatea și economiaEconomie de combustibil în măsură egală, proprietarii rămânând foarte mulțumiți de ambele.

Pe lângă potențialul de acoperire a garanției timp de 6 ani sau 200.000 de kilometri, Toyota oferă și o serie de planuri de service la preț fix pentru RAV4. Dacă țineți pasul cu întreținerea, deținerea unui RAV4 ar trebui să fie o adevărată plăcere.

2. Skoda Kodiaq Generația 1 - 96,24%

Mașinile de familie au multe sarcini de îndeplinit, de la transportul copiilor la școală până la deplasările pentru vacanțe pe distanțe lungi. Skoda Kodiaq nu duce lipsă cu siguranță de aspectul practic, datorită formei sale mari de SUV, clasându-se pe primul loc în această categorie. Vestea și mai bună este că rezistă și la solicitările celor care o folosesc.

Pe lângă spațiul său imens, proprietarii au lăudat interiorul Skodei, flexibilitatea și raportul calitate-preț. Toate acestea, plus opțiunea de șapte locuri, fac din Kodiaq unul dintre cele mai bune SUV-uri mari de cumpărat chiar acum.

3. Toyota Yaris Generația a 4-a - 95,68%

Mașinile hibride mai mari ale Toyota continuă să își demonstreze calitățile atunci când sunt supuse cerințelor solicitante ale taxiurilor și serviciilor de urgență, iar povestea este foarte asemănătoare și cu micul Yaris.

Pe lângă reputația sa de lungă durată pentru fiabilitate, Toyota ofera un plan de garanție lider de clasă care durează până la 6 ani și 200.000 de kilometri. Singura condiție este ca fiecare service să fie efectuat la un service autorizat al mărcii.

4. Mazda CX-5 Generația a 2-a - 95,36%

Pentru al patrulea an consecutiv, Mazda CX-5 a obținut un loc în top 5 în Driver Power pentru fiabilitate. Acest SUV familial continuă să performeze admirabil și în alte privințe, cu scoruri în top 10 pentru interior, spațiu la portbagaj, caracteristici de siguranță și economie de combustibil.

În ceea ce privește garanția CX-5, planul Mazda de trei ani/100.000 de kilometri nu este cu adevărat un lider de clasă, dar proprietarii sunt totuși mulțumiți de costurile de service și întreținere.

5. Kia Picanto Generația a 3-a - 95,36%

Kia a fost un favorit constant al Driver Power în ultimii ani, iar micuța mașină de oraș Picanto reprezintă marca coreeană în clasamentul de fiabilitate de anul acesta. Chiar dacă restul gamei sale nu a reușit să intre în top 10, renumita garanție Kia de 7 ani/160.000 de kilometri este încă una dintre cele mai bune din industrie - arătând încrederea producătorului în produsele sale.

Se pare că proprietarii consideră că cea mai mică mașină Kia are totuși unele calități ale unei mașini mari, clasând-o pe locul 5 pentru finisajul exterior. Un loc 4 pentru caracteristicile de siguranță nu este deloc de neglijat.

6. Dacia Duster Generația a 2-a - 94,87%

Câștigătorul general al sondajului Driver Power 2024 nu și-ar fi luat titlul dacă s-ar fi defectat tot timpul, așa că este firesc ca Dacia Duster să apară în această listă. Acest SUV accesibil se concentrează pe simplitate și robusteță, iar acest lucru se dovedește a fi clar în favoarea sa.

Nu este o surpriză că proprietarii Dusterului au lăudat și raportul său calitate-preț, votându-l pe locul 3 în general. Marca și-a mărit recent atractivitatea, introducând și planul de garanție Dacia Zen de șapte ani atât pentru clienții noi, cât și pentru cei existenți.

7. Tesla Model 3 Generația 1 - 94,68%

Mașinile electrice au mai puține piese în mișcare decât modelele cu combustie sau hibride, deci, cel puțin în teorie, există mai puține lucruri care pot merge prost. Tesla Model 3 face parte din această tendință, situându-se pe locul 7 în sondajul nostru Driver Power 2024 privind cele mai fiabile mașini.

Garanția standard a Model 3 acoperă mașina timp de patru ani sau o limită destul de mică de 100.000 de kilometri, oricare survine prima. Dacă aveți îndoieli cu privire la durata de viață a bateriei, aceasta este acoperită de un plan separat care durează opt ani sau până la 160.000 de kilometri.

8. Peugeot 208 Generația a 2-a - 94,55%

A fost odată când mașinile franceze erau întotdeauna ținta glumelor despre defecțiuni și calitatea construcției. Acele zile au apus demult, iar Peugeot 208 este o dovadă concretă că mărcile europene pot ține pasul cu giganți precum Toyota în ceea ce privește fiabilitatea. Mai mult, deși acest mic supermini este clar durabil, arată totuși foarte la modă.

Nu este doar o mașină frumoasă, micuțul Peugeot ocupând locul întâi în mai multe categorii, inclusiv răspuns, manevrabilitate și calitatea condusului.

9. Ford Ecosport Generația 1 - 93,98%

Recent, reflectoarele au fost îndreptate spre Ford Puma, deoarece continuă să se vândă în valuri, dar Ford Ecosport este încă vedeta spectacolului de fiabilitate. Situându-se pe locul 29 în cadrul rezultatelor principale ale sondajului nostru Driver Power, este destul de mediocră când vine vorba de experiența generală de proprietate, dar puțini proprietari ar putea critica acest SUV mic în ceea ce privește fiabilitatea sa.

Un alt domeniu în care Ford Ecosport se remarcă este cel al costurilor reduse de exploatare, evaluate de proprietari pe locul 9 în general.

10. Suzuki Vitara Generația a 4-a - 93,84%

Producătorii auto japonezi au avut multă vreme reputația de a construi unele dintre cele mai fiabile mașini de pe piață. Suzuki este una dintre aceste mărci, iar Vitara s-a dovedit a fi o mașină durabilă, chiar dacă acest SUV nu mai este la fel de robust și orientat spre off-road ca odinioară.

Proprietarii au fost impresionați și de costurile reduse de exploatare ale Vitarei, care, combinate cu unele oferte financiare tentante, ar trebui să atragă pe cei care caută o mașină de familie ieftină și fără stres.

Aceasta a fost lista noastră cu cele mai fiabile 10 mașini noi de cumpărat în 2024 conform sondajului Driver Power. Sperăm că v-am ajutat să alegeți un automobil durabil și vă dorim mult noroc în găsirea mașinii perfecte pentru nevoile dumneavoastră!