brand

Test drive MG ZS: SUV accesibil cu specific britanic

Test drive MG ZS: SUV accesibil cu specific britanic

Când vine vorba de SUV-uri compacte, MG ZS reprezintă un jucător interesant pe piață. Păstrând un echilibru între designul atractiv, performanța decentă și prețul accesibil, ZS reușește să atragă atenția celor în căutarea unui SUV care să ofere valoare bună pentru bani.

MG ZS este un SUV compact, cu dimensiuni comparabile cu cele ale principalului său rival, Dacia Duster. Cu toate acestea, în ciuda dimensiunilor sale compacte, ZS oferă un interior surprinzător de spațios, depășind Duster și multe alte vehicule din clasă.

MG ZS este disponibil cu două motoare pe benzină, plus o versiune complet electrică, ZS EV. În ciuda prețului său accesibil, ZS vine cu o listă impresionantă de dotări standard, inclusiv un sistem de infotainment cu touchscreen de 10 inch, compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay.

Unul dintre avantajele majore ale MG ZS este garanția generoasă oferită de producător - 7 ani sau 150.000 de kilometri. Acest lucru demonstrează încrederea producătorului în calitatea și fiabilitatea vehiculului său.

MG ZS este echipat cu două motoare pe benzină, unul de 1.5 litri și unul turbo de 1.0 litru. Primul motor, 1.5 VTi-tech, nu are un turbocompresor, așa că trebuie să-l „turați” pentru a obține performanțe maxime. Între timp, motorul turbo de 1.0 litri oferă un cuplu mai mare la turații scăzute, ceea ce face accelerarea mai relaxantă.

Toate versiunile ZS vin cu trei moduri de direcție - Urban, Normal și Dinamic. Modul Urban oferă un răspuns mai lin și mai rapid la viteze mici și în timpul parcării, modul Dinamic este conceput pentru a crește efortul de direcție, a oferi un efect de amortizare mai mare și a crește controlul la viteze medii și mari ale mașinii. Modul Normal oferă un echilibru excelent între setarea suspensiei și răspunsul dinamic al mașinii.

În ciuda faptului că nu este cel mai rafinat sau cel mai incitant SUV de condus, MG ZS oferă un nivel decent de confort și este destul de tăcut. Direcția este relativ grea în modul normal, dar puteți selecta setările dinamice sau urbane. Primul adaugă greutate, dar nu mai multă senzație sau reactivitate, în timp ce Urban aligiază util volanul pentru datoria de oraș și este o adăugare valoroasă.

Test drive MG ZS: SUV accesibil cu specific britanic

Calitatea interiorului este remarcabil de bună, având în vedere eticheta de preț. Vei găsi materiale cu aspect plăcut la atingere pe bord, împreună cu butoane solide și o finisare impresionantă. Simplu de spus, ZS este mult mai elegant în interior decât principalul său rival, Dacia Duster.

Toate versiunile ZS vin cu un sistem de infotainment cu touchscreen de 10 inch. Grafica este suficient de clară, dar ecranul este plasat destul de jos pe bord, iar uneori trebuie să aștepți o vreme între apăsarea unei icoane și orice reacție efectivă.

Poziția de conducere nu este impresionantă. Da, te așezi mai sus decât într-un hatchback mic convențional, dar scaunul lipsește un suport adecvat pentru zona lombară (nu există ajustare lombară), iar volanul se mișcă doar în sus și în jos, nu înainte și înapoi. Dacă ești destul de înalt, vei avea probabil nevoie să te așezi mai aproape de pedale decât ți-ar plăcea pentru a ajunge la volan.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre MG ZS este interiorul său spațios. Spațiul din față este bun și comparabil cu SUV-urile mici mai scumpe, așa că există mult spațiu pentru cap și picioare. La fel, lățimea interiorului asigură că nu există frecare între umeri. De asemenea, vei beneficia de multe spații de depozitare în față pentru toate lucrurile tale.

Tendința pentru spațiu continuă în spate, unde ZS oferă din nou mai mult spațiu decât Duster (și majoritatea altor mașini din clasă, de altfel). În scurt, chiar și cei care măsoară peste 1,80 metri nu vor avea probleme cu spațiul pentru picioare, nici nu vor simți că se ating de tavan.

În ceea ce privește spațiul de depozitare, portbagajul ZS de 448 de litri este oficial ușor mai mare decât cel al Duster. În lumea reală, am reușit să încărcăm șase valize de mână sub parcela ZS, comparativ cu șapte în Duster. Acest lucru se datorează faptului că acesta din urmă are o zonă de încărcare mai pătrată și mai practică. Cu toate acestea, ZS are încă unul dintre cele mai mari portbagaje din clasă și toate versiunile vin cu un podea de portbagaj reglabilă înălțime ca standard.

Indiferent de ce versiune alegi, vei primi mult echipament. De fapt, împreună cu ecranul infotainment touchscreen, modelele Excite de nivel de intrare au faruri LED, aer condiționat și controlul vitezei de croazieră.

MG ZS este un SUV cu un preț accesibil ce oferă mult pentru banii săi. În ciuda unor deficiențe, precum confortul la rulare, reglementările de siguranță standard și faptul că există o ajustare limitată în poziția de conducere, ZS este o opțiune demnă de luat în considerare pentru cei care caută un SUV compact la un preț accesibil. De asemenea, garanția lungă oferită de MG adaugă o valoare suplimentară pentru potențialii cumpărători.