brand

Analiză vânzari auto ianuarie 2024: BMW, Peugeot și Tesla în creștere, în timp ce VW, Ford și Renault se confruntă cu dificultăți

Analiză vânzari auto ianuarie 2024: BMW, Peugeot și Tesla în creștere, în timp ce VW, Ford și Renault se confruntă cu dificultăți

În luna ianuarie, industria auto europeană a înregistrat creșteri semnificative în vânzări pentru unele branduri, în timp ce altele au avut o perioadă mai dificilă. BMW, Opel, Peugeot și Tesla au înregistrat câștiguri puternice, în timp ce Volkswagen (VW), Ford și Renault au avut scăderi în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceste tendințe reprezintă o reflectare a preferințelor și comportamentului consumatorilor în industria auto.

BMW a înregistrat o creștere impresionantă a vânzărilor în luna ianuarie, cu aproape 80% mai multe unități vândute în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Această creștere a propulsat BMW pe locul 3 în clasamentul vânzărilor în luna ianuarie, de la locul 9 în aceeași perioadă a anului precedent. Modelul 1 Series a contribuit semnificativ la această performanță, înregistrând o creștere de 50% în vânzări.

Opel a înregistrat și ea o creștere semnificativă în luna ianuarie, cu un salt de 36% în vânzări. Această creștere a fost susținută în principal de cererea puternică pentru modelul Astra. Vânzările compactului au crescut cu aproape 200% în luna ianuarie, conform datelor furnizate de cercetătorul de piață Dataforce, care reprezintă 99% din piață.

Peugeot a înregistrat o creștere de 22% în volumele de vânzări în luna ianuarie, datorită unui avans semnificativ al modelului 208. Vânzările hatchback-ului mic au crescut cu 21% în aceeași perioadă. Aceste performanțe bune au contribuit la consolidarea poziției Peugeot pe piața auto europeană.

Tesla a început anul 2024 în forță, dublându-și volumul de vânzări în luna ianuarie. Performanța a fost condusă de o creștere de aproape 400% a vânzărilor pentru Modelul 3. Vânzările acestui model au înregistrat o creștere de aproape 400% în luna ianuarie.

În contrast, VW, Ford și Renault au avut o lună mai dificilă în ceea ce privește vânzările. Volumul de vânzări al VW a scăzut cu 5,2% în luna ianuarie, ajungând la 95.569 unități. Cu toate acestea, VW a rămas în continuare lider pe piață, depășindu-și concurența. Ford a înregistrat o scădere de 8,1% în vânzări, ajungând la 37.317 unități, în timp ce volumul de vânzări al Renault a scăzut cu 11%, ajungând la 41.500 unități, conform datelor furnizate de Dataforce.

În luna ianuarie, 41 de branduri și-au crescut vânzările europene mai mult decât piața în ansamblu, în timp ce 51 de branduri au înregistrat creșteri de volum. În același timp, 24 de branduri au înregistrat scăderi de volum pentru aceeași perioadă. Unele branduri, precum Fisker, Ineos, Mitsubishi, Omoda, Nio și BYD, au înregistrat creșteri de peste 100% în vânzări. Alte branduri, precum Lamborghini (+79%), Lexus (+34%) și Citroen (+20%), au avut, de asemenea, creșteri semnificative în luna ianuarie.

Performanțele contrastante ale brandurilor auto în luna ianuarie reflectă preferințele și comportamentul consumatorilor în industria auto europeană. BMW, Opel, Peugeot și Tesla au înregistrat creșteri puternice în vânzări, pe când VW, Ford și Renault au avut dificultăți. Aceste tendințe demonstrează importanța inovației, calității și adaptabilității într-un mediu auto competitiv. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare că acestea sunt cifre preliminare, iar situația se poate schimba pe măsură ce mai multe date devin disponibile.