brand

Nissan Juke primește un upgrade pentru a concura cu noul Ford Puma 2024

Nissan Juke primește un upgrade pentru a concura cu noul Ford Puma 2024

Nissan Juke este unul dintre cele mai bine vândute autoturisme din Europa, clasându-se în top 10 în general în 2023. Dar marca crede că a sosit momentul să-i dea micului său SUV un refresh de mijlocul vieții, pentru a-l menține competitiv în fața omniprezentului Ford Puma.

Prioritatea numărul unu a Nissan în îmbunătățirea interiorului Juke-ului de a doua generație este atât în termeni de calitate, cât și de conectivitate. Nissan spune că a rafinat potrivirea și finisarea și a adăugat materiale noi pentru rivalul Peugeot 2008 și Kia Niro.

Dar cea mai vizibilă schimbare este bordul redesenat, cu noul său touchscreen central de 12,3 inch - o creștere semnificativă față de afișajul actual de opt inch. Acesta a fost înclinat spre șofer pentru a facilita accesul și sistemul de infotainment în sine a fost modernizat printr-un ecran de pornire mai intuitiv pe care șoferii îl pot personaliza utilizând widget-uri pentru funcții cheie.

Acum sunt standard Apple CarPlay și Android Auto wireless, în timp ce recunoașterea vocală se laudă cu o mai mare capacitate de înțelegere a 'limbajului natural'. Nissan spune că puteți reda și conținut video pe afișajul central prin intermediul dispozitivelor conectate prin USB atunci când mașina este staționară.

Nissan Juke primește un upgrade pentru a concura cu noul Ford Puma 2024

În spatele volanului, înfășurat într-un nou material din piele artificială mai netedă, anumite modele oferă un alt ecran de 12,3 inch. Șoferii au la dispoziție două aspecte: Clasic, cu două cadrane pe fiecare parte, și 'Enhanced' care rezervă mai mult spațiu ecranului pentru alte informații cum ar fi cartografierea, economia de combustibil sau muzica.

Camera retrovizoare de 0,3 megapixeli a dispărut și a fost înlocuită cu o unitate de 1,3 megapixeli de rezoluție mai mare, care acum este standard pe fiecare Juke. Un sistem de vedere de tip pasăre este montat pe modelele de specificații superioare. Juke vine acum în standard cu 'Alertă inteligentă a șoferului' și asistență pentru menținerea benzii este disponibilă ca opțiune și inclusă pe mașinile de top.

Alte upgrade-uri includ porturi de încărcare atât USB-A cât și USB-C mai noi pentru pasagerii din față și din spate, iar padul de încărcare wireless al Juke-ului poate găzdui cele mai mari telefoane mobile de astăzi, spune Nissan. Compartimentul pentru mănuși este acum mai mare, cotiera centrală a fost redesenată pentru a fi mai de susținere, iar noile scaune oferă un confort îmbunătățit.

Opțiunile de motor ale Juke-ului sunt neschimbate, de asemenea. Mașina de bază beneficiază de un motor pe benzină de 1,0 litri cu trei cilindri care produce 112 CP și 200 Nm de cuplu, oferit cu o transmisie manuală cu șase viteze sau o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte viteze.

Juke Hybrid utilizează un motor pe benzină de 1,6 litri cu 93 CP, plus un motor electric care produce 48 CP și un starter-generator care sunt alimentate de o baterie mică de 1,2 kWh. Rezultatul este o putere combinată de 141 CP, plus o economie de combustibil de până la 4l/100 KM. Juke Hybrid se mândrește de asemenea cu un mod de condus exclusiv electric și 'e-Pedal' pentru o frânare regenerativă crescută.

Producția modelului Juke actualizat a început deja, totuși prețul pentru modelul modernizat nu a fost încă anunțat. Tehnologia îmbunătățită și calitatea sunt sigure să împingă prețul în sus de la prețul de pornire al mașinii pre-facelift de 24.740 euro.

Noul Nissan Juke va vedea mașina actuală de generație până când noul model complet electric va sosi, probabil undeva în 2027. Noul său look radical pe care l-am previzualizat în imaginea noastră exclusivă va fi inspirat de conceptul Nissan Hyper Punk de la Salonul Auto de la Tokyo din 2023.