brand

Noul plan al Nissan: versiuni electrice pentru SUV-urile Juke, Qashqai și X-Trail

Noul plan al Nissan: versiuni electrice pentru SUV-urile Juke, Qashqai și X-Trail

Pare că Nissan se pregătește să lanseze versiuni electrice pentru SUV-urile sale: Juke, Qashqai și X-Trail. Compania niponă își intensifică eforturile de a face trecerea către mașinile electrice.

Nissan se pregătește să lanseze vehicule electrice de masă începând cu anul 2025. Versiunile electrice ale modelului Qashqai, Juke și X-Trail urmează să fie puse la vânzare, potrivit sursei Autocar.

Începând din anul 2025, producătorul japonez va debuta versiunile electrice ale celor trei SUV-uri populare. Acest pas marchează încercarea lui Nissan de a realiza tranziția către un portofoliu complet al mașinilor electrice înainte de anul 2030.

In plus, producatorul japonez spera ca o varianta electrica va stimula vânzarile modelului X-Trail, care au scazut cu 74% in Europa anul trecut, ajungând doar la 2.380 de unitati. Acest lucru a dus numarul de exemplare X-Trail sub cel al electricii Nissan Ariya, care a vandut 3.182 de unitati in primul an.

Nissan se pregătește să-și extindă gama de produse prin adăugarea de mașini electrice.

Se preconizează că cele trei mașini vor fi construite pe platforma Common Module Family (CMF) dedicată vehiculelor electrice, care oferă flexibilitate în forma caroseriei, lungimea ampatamentului și dimensiunile bateriei. Primitiv folosit pe Nissan Ariya, CMF-EV a devenit acum baza Renault Megane E-Tech Electric.

Se așteaptă ca versiunile electrice să înlocuiască modelele din generația actuală între anii 2025 și 2027. Primul model ce va apărea va fi Juke cu propulsor electric, urmat de celelalte două. Cu toate acestea, compania a sugerat că toate trei modele vor fi disponibile și cu o variantă e-Power, având tren de rulare hibrid.

Este previzibil ca autovehiculele electrice să aibă acumulatori mai mărișori și eficienți decât cel oferit de Nissan Ariya. Chiar putem spera ca autonomia să ajungă de la 500 km, cât oferă bateria de 90 kWh a modelului Ariya.

CautiMasina.ro este prima destinație online pentru cumpărătorii de mașini. Cu peste 200.000 de mașini la comandă listate de la mărci de top, puteți găsi orice mașină pe care o căutați. Fie că sunteți în căutarea unui coupe sportiv sau a unui sedan de familie fiabil, îl puteți găsi pe CautiMasina.ro. Cu un motor de căutare ușor de utilizat, puteți restrânge căutarea la marca și modelul exact pe care îl căutați. De asemenea, puteți filtra în funcție de preț, culoare și chiar de locație. Cu CautiMasina.ro, puteți comanda mașina perfectă din confortul propriei case. Deci, de ce să mai așteptați? Începeți căutarea astăzi și găsiți mașina visurilor dumneavoastră!