brand

Noul SUV Renault Grand Captur pregătit să concureze cu Nissan Qashqai

Noul SUV Renault Grand Captur pregătit să concureze cu Nissan Qashqai

În 2024, Renault își va consolida poziția pe piața SUV-urilor cu un nou model de familie. Acest model nou va fi poziționat între popularul Captur și luxosul Austral în gama de vehicule a companiei. Acest SUV nou și inovator poartă codul intern DJB și va fi principalul rival pentru Nissan Qashqai și Kia Niro.

Noul SUV, așa cum este prezentat în imaginea exclusivă de mai sus, va avea un design modern, menit să înlocuiască hatchback-ul Mégane cu motor cu ardere internă. Cu o lungime totală de aproximativ 4,4 metri, noul model va avea un ampatament ușor mai lung decât SUV-ul mic obișnuit, ceea ce îl face comparabil cu Nissan Qashqai și Kia Niro.

În plus față de a rivaliza cu modelele consacrate, noul Renault Grand Captur va trebui să concureze și cu noii veniți pe piață, precum Omoda 5 și BYD's Seal U din China. Astfel, Renault își propune să ofere o alternativă accesibilă și atrăgătoare pentru aceste modele.

"Acest model nou va fi poziționat între popularul Captur și luxosul Austral în gama de vehicule a companiei."

Se prevede că noul Renault Grand Captur va folosi aceeași platformă CMF-B HS (high specification) ca și modelul Captur. Astfel, este foarte probabil ca acesta să adopte aceleași tipuri de motorizare. Motorul hibrid complet E-Tech de 1,6 litri va fi cel mai probabil motorul principal al gamei, deși Renault ar putea alege să introducă și o opțiune de plug-in hybrid, tehnic posibilă pe CMF-B HS, pentru a crește atractivitatea modelului.

Renault Grand Captur va fi conceput cu un accent puternic pe funcționalitate și practicabilitate. Se preconizează că va avea un profil destul de boxy cu un plafon relativ lung și o cădere mai abruptă la hayon pentru a îmbunătăți spațiul pentru cap în spate și pentru a maximiza capacitatea de încărcare disponibilă.

Se așteaptă ca Proiectul DJB, numele de cod al noului model, să înlocuiască în timp nepopularul SUV coupé Arkana. Acest model, introdus în 2020 și restilizat în vara anului 2023, este puțin probabil să aibă un succesor direct.

Cu noul SUV Renault Grand Captur, compania își intenționează să își consolideze poziția pe piața SUV-urilor, oferind o alternativă atractivă și accesibilă pentru modelele existente și cele emergente. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne rezervă viitorul în materie de inovații auto.