brand

Noul Toyota C-HR 2023 surprins în teste din nou

Noul Toyota C-HR 2023 surprins în teste din nou

Noul Toyota C-HR 2023 a fost surprins în teste pe circuitul Nurburgring, având un design care păstrează elementele Prologue Concept, prezentat în 2022. Modelul se așteaptă să fie lansat în Europa în următoarele luni și să ajungă pe piață spre sfârșitul anului.

Camuflajul ușor de pe prototipul testat nu ascunde complet designul, care pare să nu se abată prea mult de la Prologue Concept. Se observă proporțiile compacte, dar agresive ale mașinii, precum și unele elemente specifice, cum ar fi farurile LED în formă de C și grila mare de jos.

Farurile și stopurile, deși camuflate în mare parte, par să fie pregătite pentru producția de serie. Comparând cu Prologue Concept, se poate observa că anumite linii și detalii, precum bara de protecție față și difuzorul spate, au fost simplificate pentru versiunea de producție.

Mânerele ușilor au fost modificate, cele din spate fiind montate la o înălțime mai accesibilă. Spoilerul aerofoil-like a fost înlocuit cu unul mai puțin agresiv, care contribuie la reducerea rezistenței la înaintare și, implicit, la creșterea eficienței și rafinamentului mașinii.

Interiorul noului Toyota C-HR 2023

Interiorul va fi complet revizuit, având un aspect minimalist, inspirat de Prologue Concept, dar mai reținut. Se va pune accent pe materiale de înaltă calitate și pe integrarea tehnologiei de ultimă oră. Totodată, se dorește un interior mai spațios, comparativ cu modelul actual, care poate părea destul de claustrofobic.

Se știe că noul C-HR va oferi mai mult spațiu în cabină, datorită ampatamentului mai lung și a portbagajului mai generos. Acest lucru va fi posibil și datorită dezvoltării modelului în cadrul centrului de design european Toyota din sudul Franței.

Toyota a confirmat deja că noul C-HR va fi disponibil cu un sistem hibrid plug-in, în premieră pentru acest model. Acesta va fi lansat alături de sistemul hibrid tradițional, paralel. În absența noului Prius pe piața din Marea Britanie, se așteaptă ca majoritatea clienților să se orienteze către noul C-HR.

Pe lângă versiunea plug-in, noul crossover va fi comercializat și cu tehnologia hibridă self-charging de la Toyota. Momentan, nu există o dată exactă de lansare, însă constructorul japonez promite că noul model "va atrage privirile pe străzile Europei în curând".

Dacă Toyota va face față cererii de producție, se așteaptă ca noul C-HR să fie un succes de vânzări, consolidând și mai mult poziția mărcii ca producător de mașini atractive și eficiente. Primul model C-HR a avut succes în acest sens, iar noul model pare să urmeze aceeași direcție.

Pentru cei care caută o mașină mai practică, Toyota oferă în continuare modelele Corolla și Corolla Cross, care pot fi o alternativă la noul C-HR.

Noul Toyota C-HR 2023 promite să aducă un plus de valoare în segmentul crossover-urilor, cu un design atractiv, motorizări hibride și un interior revizuit. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum se va comporta modelul pe piață și dacă va putea repeta succesul primei generații.