brand

Cele mai bune mașini de oraș pe care să le cumperi în 2024

Cele mai bune mașini de oraș pe care să le cumperi în 2024

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, alegerea unei mașini mici și eficiente poate fi o sarcină dificilă. Acest ghid vă va ajuta să navigați prin opțiunile disponibile pe piață în 2024.

Mașinile mici au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, datorită eficienței lor de combustibil și a dimensiunilor reduse, care le fac ideale pentru deplasarea în oraș. Cu toate acestea, alegerea unei mașini mici poate fi o provocare, având în vedere varietatea de modele disponibile pe piață.

Piața automobilelor mici a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani.

"Previziunile indică faptul că până în 2024, piața mașinilor mici va atinge un nivel record."

Aceasta este o veste bună pentru consumatori, deoarece înseamnă că vor avea la dispoziție o gamă mai largă de opțiuni din care să aleagă.

Top cele mai bune masini de oras in 2024

1. Renault Clio

Renault Clio este un automobil de oraș versatil, disponibil în versiuni hibrid, benzină și diesel. Versiunea hibridă full-electric E-Tech promite o autonomie electrică de până la 80% în mediul urban, fără a necesita încărcare la priză, și un consum de combustibil de doar 4,1 litri/100 km. Pentru cei care caută prețuri accesibile, versiunea pe benzină SCe 65 este o alegere economică, atât la achiziție, cât și la utilizare. Pe de altă parte, motorul diesel Blue dCi 100 oferă economie maximă de combustibil. Prețurile pentru Renault Clio în România încep de la aproximativ 18.500 de euro.

2. Dacia Sandero

Dacia Sandero este un model hatchback compact cunoscut pentru fiabilitae si pretul accesibil. Versiunea de bază are un motor pe benzină de 1.0 litri, perfect pentru deplasările urbane, livrând un consum de combustibil de doar 5 litri/100 km. Pentru cei care doresc mai mult spațiu, Sandero Stepway oferă o gardă la sol mai mare și un aspect mai robust, fiind potrivit și pentru drumuri mai puțin amenajate. Prețurile pentru Dacia Sandero în România încep de la aproximativ 10.500 de euro, făcându-l o alegere atractivă pentru cei care caută o mașină practică și economică.

3. Skoda Fabia

Škoda Fabia este o opțiune atractivă pentru cei care caută o mașină hatchback compactă, elegantă și practică. Disponibilă în versiuni pe benzină și GPL, oferă un spațiu interior generos atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Versiunea pe benzină de 1.0 litri asigură un consum eficient de 5.1 litri/100 km, în timp ce versiunea pe GPL oferă costuri de operare reduse. Dotările standard includ faruri LED, sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch și o gamă largă de sisteme de asistență pentru conducere. Prețurile pentru Škoda Fabia în România încep de la aproximativ 14.500 de euro.

4. Toyota Yaris

Toyota Yaris este o opțiune populară în segmentul mașinilor de oraș, fiind disponibilă atât în versiune standard, cât și în varianta crossover Yaris Cross. Ambele modele sunt apreciate pentru fiabilitatea lor legendară și tehnologia hibridă de ultimă generație. Yaris standard oferă o conducere agilă și un consum de combustibil de doar 3.8 litri/100 km, în timp ce Yaris Cross, cu garda la sol mai mare și tracțiune integrală opțională, asigură o experiență confortabilă și versatilă. Prețurile pentru Toyota Yaris în România încep de la aproximativ 17.000 de euro pentru versiunea standard și pot ajunge la peste 25.000 de euro pentru Yaris Cross în variantele superioare de echipare.

5. Fiat 500e

Fiat 500e aduce pe piață o variantă electrică a iconicului model 500, perfect pentru deplasările urbane. Disponibil în trei versiuni de echipare - Action, Passion și Icon - oferă o autonomie electrică de până la 320 de kilometri, suficientă pentru nevoile zilnice din oraș. Interiorul spațios și elegant asigură o călătorie confortabilă pentru patru pasageri. Tehnologia modernă include un sistem multimedia cu ecran tactil de 10.25 inch și o gamă largă de sisteme de asistență pentru conducere. Prețurile pentru Fiat 500e în România încep de la aproximativ 27.200 de euro pentru versiunea Action.

6. Jeep Avenger

Jeep Avenger își face intrarea pe piață ca un SUV compact versatil, disponibil în trei opțiuni de motorizare: electrică, hibridă ușoară și benzină. Versiunea electrică oferă o autonomie de până la 400 de kilometri în regim combinat WLTP, fiind ideală pentru deplasările urbane cu emisii zero. Opțiunea hibridă ușoară combină un motor pe benzină cu o baterie de 48 de volți pentru o eficiență sporită a consumului. Pentru cei care prioritizează costurile reduse, versiunea pe benzină asigură o alegere economică. Avenger dispune de un interior spațios și dotări moderne, inclusiv un sistem multimedia cu ecran tactil. Prețurile pentru Jeep Avenger în România încep de la aproximativ 22.000 de euro.

7. Hyundai i10

Hyundai i10 este o alegere populară în segmentul mașinilor de oraș datorită dimensiunilor sale compacte, manevrabilității agile și prețului accesibil. Versiunea standard cu motor pe benzină de 1.0 litri asigură un consum eficient de combustibil de doar 4,9 litri/100 km, fiind ideală pentru deplasările urbane. i10 oferă un interior suficient de încăpător pentru patru pasageri și un portbagaj spațios pentru cumpărăturile zilnice. Dotările standard includ aer condiționat, sistem audio cu conectivitate Bluetooth și o gamă de sisteme de siguranță activă. Prețurile pentru Hyundai i10 în România încep de la aproximativ 12.900 de euro, făcându-l o opțiune atractivă pentru cei care caută o mașină mică, practică și economică.

8. Ford Puma

Ford Puma este un crossover SUV compact ideal pentru cei care caută un automobil dinamic și practic. Disponibil cu tehnologie mild hybrid mHEV, oferă un consum eficient de combustibil și o putere suplimentară la accelerare. Spațiul interior generos asigură o călătorie confortabilă pentru cinci pasageri, iar portbagajul spațios, cu un compartiment suplimentar denumit "Megabox", oferă o capacitate totală de până la 1126 de litri. Dotările standard includ faruri LED, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch și o gamă largă de sisteme de asistență pentru conducere. Prețurile pentru Ford Puma în România încep de la aproximativ 22.500 de euro.

9. Opel Corsa

Opel Corsa este o opțiune atractivă în segmentul mașinilor de oraș, fiind disponibilă atât cu motorizări pe benzină, cât și 100% electrică. Versiunea electrică Corsa-e oferă o autonomie de până la 330 de kilometri WLTP și emisii zero, fiind ideală pentru deplasările urbane. Pentru cei care doresc flexibilitate, versiunile pe benzină asigură un consum eficient de combustibil, începând de la 4,9 litri/100 km. Opel Corsa oferă un interior modern și spațios pentru cinci pasageri, precum și un sistem multimedia cu ecran tactil compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Prețurile pentru Opel Corsa în România încep de la aproximativ 15.500 de euro pentru versiunile pe benzină și pot ajunge la peste 28.000 de euro pentru Corsa-e în varianta de top.

10. Kia Picanto

Kia Picanto este o alternativă atractivă în segmentul mașinilor de oraș, cunoscută pentru dimensiunile sale compacte, manevrabilitatea excelentă și prețul accesibil. Motorul standard pe benzină de 1.0 litri asigură un consum eficient de combustibil de doar 4.5 litri/100 km, fiind ideal pentru deplasările urbane. Picanto oferă un interior suficient de încăpător pentru patru pasageri și un portbagaj practic pentru cumpărături. Dotările standard includ aer condiționat, sistem audio cu conectivitate Bluetooth și o gamă de sisteme de siguranță activă. Prețurile pentru Kia Picanto în România încep de la aproximativ 11.500 de euro, făcându-l o opțiune atractivă pentru cei care caută o mașină mică, economică și ușor de manevrat.

Alegerea unei mașini mici în 2024 poate fi o sarcină dificilă, având în vedere varietatea de modele disponibile pe piață. Cu toate acestea, cu cercetarea adecvată și având în vedere aspectele menționate mai sus, veți putea face o alegere informată.