brand

Noul Mercedes Benz Clasa E va avea cameră de selfie, Zoom sau Tik Tok integrate

Noul Mercedes Benz Clasa E va avea cameră de selfie, Zoom sau Tik Tok integrate

Mercedes Benz a anunțat încă de anul trecut câteva lansări spectaculoase pe care le va avea în 2023. Noutățile vor acoperi segmente variate, de la SUV-uri la mașini electrice și vehicule de lux.

Una dintre aceste lansări va fi Mercedes Benz Clasa E (generația W214) care se laudă mai ales cu un ”Superscreen” ca va avea aplicații integrate de la Zoom și Tik Tok și până la posibilitatea de a-ți face selfie direct de la bordul autoturismului.

Pentru a putea beneficia de aceste funcționalități, este necesar să optezi pentru pachetul MBUX Entertainment Plus care vine cu hardware în plus, un pachet de date third-party, update-uri de soft, dar și servicii Mercedes-Benz interconectate. MBUX oferă și o serie de aplicații preinstalate inclusiv TikTok, Angry Birds, browser-ul Vivaldi și portalul ZYNC. Poți de asemenea să acesezi magazinul online de aplicații al Mercedes-Benz și să ai disponibil Netflix sau Disney +.

Noua Clasă E este ceva mai lungă (în jur de 2,96 metri), un ecartament ceva mai lat și opțional suspensie pneumatică pe cele două axe și punte spate autodirecțională.

În ceea ce privește designul, Clasa S reprezintă o sursă de inspirație pentru Clasa E. Farurile sunt mai înguste decât cele din prezent și au doar o lumină subțire LED pentru poziția de zi. La partea din spate, grupurile optice se micșorează semnificativ în dimensiuni inclusiv pe înălțime. Nici ornamentele cromate vizibile ale evacuărilor nu vor mai fi prezente. Noua generație Mercedes Clasă E ascunde sistemul de evacuare sub bara de protecție, cel puțin pe prototipul surprins în timpul testelor. Mânerele retractabile ale portierelor sunt omise și înlocuite cu mânere arcuite încastrate.

În schimb, gama de motorizări va fi simplificată, ne mai fiind propuse motoare cu 8 cilindri dispuși în V. Motorizările viitoarei generații Clasa E vor avea numai patru și șase cilindri pe benzină și diesel.