brand

Tesla Model S este peste Porsche Taycan

Tesla Model S este peste Porsche Taycan

Hyundai Kona EV este în fruntea listei, urmat de Chevy Bolt EV/EUV. Rivian R1T și Porsche Taycan se află, de asemenea, pe listă, printre altele.

Consumer Reports a publicat recent raportul său actualizat de fiabilitate referitor la cele mai nesigure vehicule electrice de pe piață în prezent. Așa cum s-a întâmplat și în trecut, Tesla Model S și Tesla Model X se află ambele pe lista primelor 10.

Hyundai Kona Electric a primit de fapt calificativul de cel mai puțin fiabil, potrivit publicației. Imediat după crossoverul electric Hyundai se află foarte asemănătorul Chevrolet Bolt EUV, urmat de hatchback-ul Bolt EV.

Potrivit Drive Tesla Canada, Consumer Reports a acordat Tesla Model S un scor general de 62 din 100 și un 2 din 5 pentru fiabilitatea prognozată, pe care o consideră mai puțin fiabilă decât media mașinilor noi.

Între timp, Tesla Model X s-a descurcat și mai rău la nivel general, cu un scor de doar 52, deși ratingul său de fiabilitate este același cu cel al fratelui său sedan. Pentru a fi clar, fiecare vehicul electric din listă a obținut o notă de doi din cinci pentru fiabilitatea prognozată, în afară de Bolt EV, care a obținut cea mai mică notă posibilă, de unu din cinci.

Publicația subliniază preocupările proprietarilor de Model S cu privire la electronica interioară, transmisia și echipamentele electrice. În plus, Consumer Reports citează multiplele rechemări în service ale Model S care au avut loc de-a lungul anilor.

Multe dintre rechemările în service au fost rezolvate cu actualizări gratuite ale software-ului prin intermediul unor actualizări over-the-air. Deși acest lucru este mai convenabil pentru proprietari, nu sugerează că nu a existat o problemă reală în primul rând. Modelul X s-a confruntat cu majoritatea acelorași probleme ca și Model S, deși a avut și partea sa de îngrijorări suplimentare de-a lungul anilor.

Dacă ne uităm la celălalt capăt al listei, găsim camioneta electrică Rivian R1T pe locul 10, iar Audi e-tron se află pe locul 9, chiar înaintea lui Model S, care se plasează pe poziția a opta.

Pe cea mai actuală listă a celor mai puțin fiabile vehicule electrice de la Consumer Reports mai sunt incluse Polestar 2, Jaguar I-Pace și Porsche Taycan.

Top 10 cele mai puțin fiabile EV-uri sunt următoarele, potrivit Consumer Reports prin intermediul Drive Tesla Canada:

  1. Hyundai Kona Electric
  2. Chevrolet Bolt EUV
  3. Chevrolet Bolt
  4. Tesla Model X
  5. Polestar 2
  6. Jaguar I-Pace
  7. Porsche Taycan
  8. Tesla Model S
  9. Audi e-Tron
  10. Rivian R1T