brand

Noul Tesla Roadster: preț, specificații, data lansării și accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de o secundă

Noul Tesla Roadster: preț, specificații, data lansării și accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de o secundă

În lumea automobilelor electrice, Tesla a devenit un nume emblematic. Compania condusă de Elon Musk a schimbat drastic percepția oamenilor asupra vehiculelor electrice și a stabilit noi standarde de performanță și autonomie. Una dintre cele mai așteptate mașini în portofoliul Tesla este noul Roadster, un supercar electric care promite să revoluționeze piața sportivilor de lux. În acest articol, vom arunca o privire detaliată asupra noului Tesla Roadster, analizând prețul, specificațiile, data de lansare și revendicările de performanță ale acestui automobil extraordinar.

Tesla Roadster a fost prima mașină produsă de Tesla, lansată inițial în 2008. Acest vehicul electric sportiv a stabilit noi standarde pentru performanța mașinilor electrice și a deschis calea pentru modelele ulterioare ale companiei, precum Model S, Model 3 și Model X. Tesla a anunțat pentru prima dată a doua generație a Roadster-ului în 2017, dar lansarea sa a fost amânată de mai multe ori. În cele din urmă, Elon Musk a confirmat că designul producției este complet și că mașina va fi dezvăluită în 2024 și lansată în 2025.

Prețul noului Tesla Roadster nu a fost încă confirmat oficial, dar se așteaptă să înceapă de la aproximativ 200.000 de dolari pentru modelul de bază. Clienții sunt rugați să plaseze un depozit de 50.000 de dolari. Tesla va lansa, de asemenea, un model special de serie Founders, care va fi limitat la doar 1.000 de exemple. Un preț final pentru această versiune nu a fost încă confirmat - dar compania a confirmat că cumpărătorii vor trebui să plaseze un depozit de 200.000 de dolari doar pentru a-și asigura locul de construcție. Musk a sugerat anterior și o versiune "dincolo de modelul de bază", care ar putea oferi și mai multă performanță.

Când Tesla Roadster va ajunge în sfârșit în producție, Musk promite că va stabili noi repere pentru autonomia și performanța mașinilor electrice. Compania a arătat deja potențialul celei mai recente tehnologii de baterii și de tren de forță cu noul Model S Plaid, care are o putere maximă de 1.006 CP și o autonomie impresionantă de peste 840 de kilometri. În Model S Plaid, noul tren de forță cu trei motoare are suficientă putere pentru un timp de 0 - 100 km/h de 1,9 secunde și o viteză maximă de 321 km/h. Cu toate acestea, Tesla va împinge trenul de forță și mai departe odată ce va fi înfipt în Roadster.

În ceea ce privește performanțele, se spune că Roadsterul va atinge 100 km/h în mai puțin de o secundă, depășind afirmația inițială de 1,9 secunde. De asemenea, se așteaptă ca acesta să aibă o viteză maximă de peste 250 mph și o autonomie de 620 de mile cu o singură încărcare. Mașina va avea un acoperiș de sticlă detașabil care poate fi depozitat în portbagaj atunci când nu este utilizat. Musk a făcut chiar aluzie la o "opțiune SpaceX" cu propulsoare de rachetă care ar îmbunătăți accelerația, viteza maximă, frânarea și virajele.

Cu toate acestea, Roadster a fost proiectat cu mai mult decât viteza în minte. Motoarele vor fi alimentate de un pachet de baterii de 200 kWh, care este aproape de două ori mai mare decât orice altă baterie de mașină electrică de pe piață în prezent. Tesla afirmă că unitatea va oferi o autonomie maximă de 1000 de kilometri. Modul exact în care Tesla va scoate 1000 de kilometri dintr-un pachet de baterii nu a fost încă explicat în mod corespunzător, deși compania a ținut o conferință anul trecut în care și-a prezentat planul de a trece de la celulele cilindrice tradiționale la un design "cu șindrile" mai dens în energie.

Noul Tesla Roadster promite să fie o mașină sport electrică revoluționară care va stabili noi standarde de performanță pentru mașinile electrice. Cu toate acestea, cu promisiunile grandioase ale lui Musk și cu întârzierile repetate în producție, rămâne de văzut dacă Roadster va putea să își îndeplinească promisiunile. În orice caz, cu designul său atractiv și cu specificațiile sale impresionante, Roadster este fără îndoială una dintre cele mai așteptate mașini din portofoliul Tesla.