brand

Toate mașinile Tesla Cybertruck sunt rechemate din cauza unei probleme cu pedala de accelerație

Toate mașinile Tesla Cybertruck sunt rechemate din cauza unei probleme cu pedala de accelerație

Tesla recheamă toate camionetele electrice Cybertruck din 2024 deoarece placă de plastic strălucitoare care se află deasupra pedalei de accelerație poate fi dezlipită și poate rămâne blocată în garnitura interioară în timp ce accelerația este aplicată, crescând riscul de coliziune.

Rechemarea, care a fost anunțată astăzi de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA), vine după rapoartele de pe rețelele de socializare care arătau pedala de accelerație a Cybertruck-ului care se desprinde. Proprietarii camionetelor afectate au declarat că aplicarea frânelor în timp ce accelerația era apăsată anula inputul de accelerație.

Tesla recheamă Cybertruck-ul pentru o problemă hardware pentru prima dată de când livrările pickup-ului electric angular au început în noiembrie trecut. Prima rechemare, care a fost o afacere încheiată după o actualizare a software-ului, a avut legătură cu dimensiunea mesajelor de avertizare afișate pe ecranul central.

Oficialii NHTSA confirmă acest lucru, spunând într-un raport de defect că "aplicarea pedalei de frână va tăia cuplul de conducere, inclusiv atunci când ambele pedale de frână și accelerație sunt apăsate, iar aplicarea continuă a pedalei de frână va aduce vehiculul la oprire la fel de repede ca și cum pedala de accelerație nu ar fi fost apăsată."Alte povești despre Cybertruck

Problema pedalei de accelerație blocată a Tesla Cybertruck creează o rachetă terestră de peste 3 tone

Întreaga serie Cybertruck este inclusă în rechemare - 3,878 de vehicule electrice fabricate între 13 noiembrie și 4 aprilie, pentru a fi mai preciși. După ce primele rapoarte de pe rețelele de socializare au apărut online, se spune că Tesla ar fi oprit producția pickup-ului electric pentru a rezolva problema.

Cauza problemei este săpunul.

Acesta a fost utilizat pentru a facilita îmbinarea tamponului cu pedala de accelerație în timpul procesului de fabricație a ansamblului pedalei de accelerație, dar, după cum s-a dovedit, a fost o "schimbare neaprobată" în procesul de asamblare. Din cauza săpunului, tamponul nu s-a lipit bine de pedală, făcându-l predispus la dezlipire.

Pentru a rezolva problema, Tesla va înlocui sau va repara ansamblul pedalei de accelerație fără costuri suplimentare. Mașinile care au fost fabricate după 17 aprilie au fost echipate cu o piesă nouă care are un număr de piesă nou. Cybertruck-urile care nu au fost încă livrate vor primi remedierea înainte de a ajunge în mâinile noilor proprietari.

Cronologia rechemării începe pe 31 martie, când Tesla a primit o notificare de la un client care a întâmpinat o problemă cu pedala de accelerație blocată. Două zile mai târziu, compania a revizuit datele mașinii și a confirmat că ambele pedale, de frână și accelerație, au fost apăsate în același timp. Pe 3 aprilie, a venit o a doua notificare. După ce echipa de inginerie a producătorului a finalizat evaluarea pe 12 aprilie, Tesla a decis să recheme voluntar camionetele afectate.