brand

Tesla Model Y, în drum spre primul câștig al anului în vânzări

Tesla Model Y, în drum spre primul câștig al anului în vânzări

Cu toate că vânzările din luna martie au scăzut cu 42% față de aceeași lună a anului 2023, Tesla Model Y se așteaptă să fie cel mai bine vândut model în Europa pentru prima dată în acest an.

Conform datelor preliminare oferite de Dataforce, care reprezintă 96% din vânzările din Uniunea Europeană, țările EFTA și Marea Britanie, Tesla Model Y a condus topul vânzărilor, surclasând Volkswagen Golf, cu 26.122 față de 25.423. În 2023, Model Y a fost modelul cu cele mai mari vânzări în Europa.

Vânzările modelului Golf au crescut cu 45%, marcând o revenire puternică pentru hatchback-ul compact care, până în ultimii ani, era în mod constant cel mai bine vândut model din Europa. În ianuarie, VW a prezentat un important face-lift pentru modelul Golf, pentru a prelungi durata de viață a acestuia înainte de a trece la un sistem de propulsie complet electric pentru generația următoare.

Pe locul trei s-a clasat Dacia Sandero, cu 25.059 vânzări, o creștere de 25% față de martie 2023. Aceasta înseamnă că ar putea avea loc o schimbare în clasamentul pe locurile doi și trei, odată ce toate piețele își vor raporta cifrele.

Sandero a fost cel mai bine vândut model în Europa în ianuarie și februarie și a menținut conducerea în vânzări pe parcursul primului trimestru al anului 2024.

În top cinci se mai află Nissan Qashqai, cu vânzări de 23.679 (+16 procente) și Peugeot 208, cu un volum de 22.671 (-1,8 procente), conform cifrelor preliminare Dataforce.

Există o luptă strânsă pentru locul 7, cu Citroen C3 în fața VW T-Roc cu 390 de vânzări. O competiție și mai acerbă este pentru locul 12, cu Kia Sportage conducând în fața Toyota Yaris Cross cu doar 82 de vânzări.

VW a avut șase modele în top 50 în martie, conduse de Golf, urmat de Toyota cu cinci, conduse de Yaris la numărul 11.

Skoda a avut patru, condus de Octavia la numărul 15, iar Peugeot a avut trei, condus de 208, conform cifrelor preliminare Dataforce.

În concluzie, Tesla Model Y se îndreaptă spre un prim câștig de vânzări al anului, în ciuda unei scăderi a vânzărilor în martie. Cu toate acestea, concurența rămâne puternică, cu modele precum Volkswagen Golf și Dacia Sandero care continuă să își mărească vânzările. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va desfășura restul anului în industria auto.