brand

Tesla Cybertruck sau motivul pentru care îți trebuie un garaj nou

Tesla Cybertruck sau motivul pentru care îți trebuie un garaj nou

Tesla a dezvăluit noi măsurători pentru Cybertruck-ul său mult amânat în raportul său privind rezultatele din al doilea trimestru. Camionul polarizant va avea o lungime mai mică de 5,8 metri și va avea o benă mai lung de 1,8, ceea ce este mai scurt decât cel mai bine vândut F-150 Lighting de la Ford, care are o lungime de 5,86 metri și o benă de 1.6 metri.

"Continuăm să construim candidații la lansare ai Cybertruck pe linia noastră finală de producție din Austin", a declarat astăzi directorul general al Tesla, Elon Musk, în cadrul unei teleconferințe privind rezultatele. Musk susține că este primul pick-up cu patru uși care vine în acea combinație de dimensiuni de pat și lungime și că există "o mulțime de tehnologii noi" în vehicul.

Tesla susține că Cybertruck va "sparge o mulțime de limite" din punct de vedere tehnologic și arhitectural în comunicatul de presă privind câștigurile de astăzi.

Designul neconvențional al Cybertruck este cel care face posibilă această dimensionare. Dorința lui Musk de a face ceva ce ar ieși dintr-un film științifico-fantastic post-apocaliptic în loc de un camion de lucru practic i-a împins pe inginerii companiei să facă ceva care nu seamănă cu o camionetă practică.

"Acesta este unul dintre elementele unui design bun, ar trebui să se simtă mai mare în interior decât pare în exterior", a declarat Musk în cadrul apelului. El a adăugat că un Cybertruck poate încăpea într-un garaj de 6 metri, ceea ce devine tot mai mult o problemă în zilele noastre pentru proprietarii de case care dețin camionete tot mai umflate.

Pickup-urile au evoluat de-a lungul anilor pentru a răspunde cererii consumatorilor pentru vehicule de lifestyle cu cabine mai mari și mai multe caracteristici de lux. Prima generație Ford F-150 avea 36% cabină și 64% pat; acum, acest raport s-a inversat, iar cele mai recente modele vor avea un raport de 63% cabină și 37% pat în 2021, potrivit Axios. Prin designul Cybertruck, Tesla încearcă să creeze un contrast puternic cu cel mai bine vândut vehicul Ford.

În prezent, Tesla testează vehiculele Cybertruck pentru "certificare și validare finală" în întreaga lume. Constructorul auto tocmai anunțase la sfârșitul săptămânii trecute că primul Cybertruck de serie a ieșit de pe linia de producție de la fabrica sa Gigafactory din Texas.

Musk a confirmat astăzi că camionul va începe producția în acest an, iar producția la scară largă va începe în 2024. Cu un an înainte, Musk se aștepta ca livrările să înceapă în acest moment, dar acum compania spune că va începe mai târziu în acest an, în conformitate cu un anunț din aprilie privind un eveniment de livrare în trimestrul al treilea. Cybertruck a fost dezvăluit pentru prima dată în 2019.

La începutul acestui an, un raport a aruncat o nouă lumină asupra dificultăților pe care Tesla le întâmpina pentru a duce Cybertruck la producție. Documente interne scoase la iveală la începutul anului 2022 au indicat probleme perpetue care au existat încă de la prototipul alfa, inclusiv defecte la frânare, etanșarea caroseriei și suspensie. Caroseria din oțel inoxidabil se pare că este enorm de costisitoare pentru a o aduce în producția de masă.

Se pare că autocamionul este puțin mai mic decât prototipul original. În 2020, Musk a sugerat că ar putea exista o versiune mai mică a Cybertruck-ului pentru piața europeană. Și am văzut cel mai recent design al direcției care îmbină jugul și roțile circulare împreună chiar la începutul acestui an. Din păcate pentru deținătorii de precomandă, se pare că este prea târziu pentru a face ceva în legătură cu ștergătorul de parbriz uriaș.