brand

Skoda Epiq: Un Crossover Electric cu Nume Pompos

Skoda Epiq: Un Crossover Electric cu Nume Pompos

În industria auto a vehiculelor electrice, Skoda se pregătește să intre pe piață cu un nou model, Skoda Epiq, un crossover electric care promite să fie un concurent redutabil în segmentul său. Cu un nume care sună pompos, dar cu o aparență care nu impresionează, acest vehicul electric este așteptat să fie lansat în 2025 și să coste aproximativ 25.000 de euro.

Skoda are planuri ambițioase în ceea ce privește vehiculele electrice și intenționează să lanseze șase modele EV până în 2026. Cel mai accesibil dintre acestea va fi Skoda Epiq, care va fi disponibil pe piață începând cu anul viitor și va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro. Cu o lungime de aproximativ 4,1 metri, acest crossover compact este o alternativă electrică la modelul Kamiq.

Skoda Epiq va fi unul dintre primele modele care va adopta noul limbaj de design al mărcii, numit "Modern Solid". Acest design se caracterizează prin linii clare, detalii subtile și suprafețe curate. Cu un aspect compact și o postură verticală, Epiq va aduce aminte de popularul SUV Yeti, care a fost retras de pe piață în 2017. Cu toate acestea, noul model promite să ofere mai mult spațiu în portbagaj, având o capacitate de 490 de litri.

Deși nu au fost dezvăluite încă toate detaliile tehnice, Skoda a anunțat că Epiq va avea o autonomie de peste 400 de kilometri, conform ciclului WLTP. Modelul va fi construit pe platforma MEB Entry a Grupului Volkswagen, care este destinată vehiculelor electrice cu tracțiune față. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Skoda Epiq va beneficia de tracțiune integrală în viitor.

Skoda Epiq: Un Crossover Electric cu Nume Pompos

Skoda Epiq împrumută multe elemente de design de la modelele anterioare ale mărcii, dar aduce și câteva noutăți interesante. La exterior, mașina are o linie de umăr pronunțată, arcuri de roți evidențiate și un capotă în formă de scoică. Farurile LED subțiri și grila frontală neagră conferă un aspect modern și agresiv. La interior, Epiq oferă un spațiu generos și o cabină modernă, dotată cu un ecran tactil central și materiale durabile și sustenabile.

Skoda Epiq urmează să fie lansat în 2025 și va intra într-un segment puternic competitiv, alături de alte modele electrice precum Volkswagen ID.2 și Cupra Raval. Cu un preț accesibil și o autonomie decentă, Epiq are potențialul de a atrage mulți clienți în căutarea unei alternative electrice la SUV-urile tradiționale. Cu o gamă largă de modele electrice în dezvoltare, Skoda se poziționează ca un jucător important pe piața vehiculelor electrice.

Skoda Epiq este un crossover electric care promite să aducă un suflu nou pe piața vehiculelor electrice. Cu un nume pompos, dar o aparență care nu impresionează, acest model va oferi un compromis între prețul accesibil și performanțele decente. Cu un design modern și o autonomie satisfăcătoare, Skoda Epiq are potențialul de a deveni un succes în segmentul vehiculelor electrice.