brand

Șeful Renault s-a supărat pe Elon Musk pentru că „distruge valoarea pentru client”

Șeful Renault s-a supărat pe Elon Musk pentru că „distruge valoarea pentru client”

Fluctuațiile anuale ale pieței mașinilor electrice sunt notabile și acțiunile lui Elon Musk nu sunt deloc ajutătoare în cazul unui domeniu care întâmpină deja dificultăți de adopție datorită costurilor ridicate, în general.

Cu puțin mai mult de o lună în urmă, Tesla a anunțat că prețul mașinilor electrice din oferta lor va scădea cu aproximativ 20%. Această mișcare neobișnuită, inovatoare într-un climat în care prețurile cresc, nu a avut însă efectele la care ne-am fi așteptat. Oamenii nu s-au înghesuit s-o cumpere, ci mai degrabă industria în ansamblu a de suferit, și chiar și cei care au achiziționat recent un astfel de vehicul au fost nemulțumiți. Este normal să fii frustrat când descoperi că ai cumpărat o mașină de 50.000 de euro și că poți obține același model cu 40.000 de euro. Chiar și investitorii Tesla au pus sub semnul întrebării beneficiile acestei inițiative, ridicând îndoieli privind abilitățile lui Elon Musk ca CEO.

Popularitatea Tesla în domeniul mașinilor electrice crește

Cauzand tensiuni in piata de automobile electrice, directorul general al Renault a criticat producatorul Tesla pentru scaderea preturilor, avertizand ca asta ar distruge valoarea pentru clienti. Acest anunt vine dupa ce Financial Times a confirmat cresterea marjelor de profit ale companiei franceze la 5,6% in 2022, o dublare fata de 2,8% in 2021. In plus, fluxul de numerar a ajuns la un nivel record datorita virajului de 3 miliarde de euro pentru a reduce costurile.

Luca de Meo a punctat că schimbările constante ale prețurilor la autoturismele Tesla au un impact asupra încrederii posesorilor de vehicule în valoarea acestora.

Oficialul a declarat că speră ca Tesla să își mențină reducerile la zero, însă ei vor continua să protejeze valoarea vehiculelor electrice. El a mai adăugat că această acțiune distruge valoarea pentru clienți.