brand

Noul Rolls-Royce Cullinan facelift aduce un plus de lux

Noul Rolls-Royce Cullinan facelift aduce un plus de lux

Luxosul britanic Rolls-Royce a dezvăluit noua generație a marelui său SUV de lux, Cullinan. Denumit Cullinan Series II, vehiculul primește o revizie de design semnificativă, atât la interior, cât și la exterior, precum și câteva actualizări tehnologice. Deși schimbările mecanice sunt minime, producătorul de automobile de lux se concentrează pe a menține Cullinan-ul în fruntea segmentului prin îmbunătățiri estetice și tehnologice.

Modificările exterioare ale noului Cullinan Series II sunt cele mai evidente. Fațada a fost reproiectată cu faruri mai subțiri, dar cu o semnătură luminoasă mai distinctă. Barele de lumini de zi LED se întind acum până pe bara de protecție, oferind un aspect impunător.

Grila masivă din fața mașinii a fost, de asemenea, redesenată. În loc de ramele verticale obișnuite, elementele sunt acum vopsite în culoarea caroseriei, schimbând complet aspectul grilei. Pentru prima dată, grila are iluminare integrată, un detaliu prezent și pe alte modele Rolls-Royce și BMW.

O altă premieră pentru Cullinan este adoptarea jantelor de 23 de inchi. Aceste roți uriașe, inspirate de cele de pe modelele Phantom II și Spectre, oferă un aspect și mai solid și mai încrezător pe șosea.

La spate, bara de protecție redesenată dezvăluie ieșiri de eșapament mai mari, deși conductele rămân la dimensiunile anterioare. Pentru o notă și mai agresivă, varianta Black Badge are propriile elemente de caroserie în culori întunecat, inclusiv pragurile și difuzorul spate.

Răspunzând preferințelor clienților, Rolls-Royce oferă acum mai multe elemente exterioare în finisaj întunecat. Mânerele ușilor și partea superioară a grilei sunt acum disponibile în crom întunecat lucios, aducând un plus de sofisticare și eleganță.

Noul Rolls-Royce Cullinan facelift aduce un plus de lux

Interiorul Cullinan Series II a beneficiat de cele mai substanțiale actualizări. Bord-ul prezintă acum un element de sticlă de la o parte la alta, integrând ecranul sistemului multimedia în centru. Un nou ceas analogic încorporează o miniaturizare a figurinei Spirit of Ecstasy, un detaliu inspirat din modelul Phantom.

Departamentul de culori și materiale al Rolls-Royce a dezvoltat două noi opțiuni principale de tapițerie pentru Cullinan Series II. Prima este un model de perforații inspirat de norii deasupra fabricii Goodwood, o dovadă a măiestriei companiei în domeniul finisajelor.

A doua opțiune este o țesătură brodată cu motive de bambus, disponibilă în diferite culori și inspirată de tendințele din modă. Gama de culori și finisaje s-a extins, pentru a atrage cumpărătorii mai tineri, care reprezintă o mare parte din clienții Cullinan.

Rolls-Royce a extins și programul său de personalizare, oferind clienților o gamă și mai largă de opțiuni pentru a-și crea mașina la comandă. De la finisaje de lemn exotice până la modele de broderie personalizate, posibilitățile sunt aproape nelimitate.

În ceea ce privește partea tehnică, Cullinan Series II păstrează motorul V12 bi-tur bo de 6.75 litri, care dezvoltă o putere de peste 600 de cai putere. Acest motor beastă oferă o accelerație impresionantă și o viteză maximă de peste 250 km/h.

Transmisia rămâne aceeași, fiind vorba despre o cutie automată cu 8 trepte, care livrează puterea către cele patru roți motrice. Sistemul de suspensie pneumatică adaptivă și direcția integrală contribuie la un confort și o manevrabilitate excepționale.

Cullinan Series II vine și cu unele actualizări tehnologice. Sistemul de infotainment a fost actualizat, oferind acum conectivitate wireless Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, sistemul de asistență la condus a fost îmbunătățit, inclusiv cu funcții de asistență la parcare și de monitorizare a unghiurilor moarte.

Rolls-Royce a pus un accent deosebit pe siguranță în dezvoltarea noului Cullinan Series II. Mașina beneficiază de o gamă largă de sisteme avansate de asistență la conducere, inclusiv frânare de urgență autonomă, asistență la menținerea benzii de rulare și control adaptiv al vitezei de croazieră.

Cu toate aceste actualizări, noul Rolls-Royce Cullinan Series II promite să ofere o experiență de conducere și de lux la nivelul celor mai înalte standarde. Cu un design impresionant, materiale de cea mai înaltă calitate și tehnologie de ultimă generație, acest SUV de lux continuă să fie un punct de referință în industrie.

Cu toate acestea, luxul și exclusivitatea vin cu un preț pe măsură. Noul Cullinan Series II este unul dintre cele mai scumpe SUV-uri din lume, cu un preț de pornire de peste 300.000 de euro. Cu toate acestea, pentru cei care își permit, acesta este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se deplaseze în stil și confort absolut.