brand

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow este ultimul coupe V12 al companiei

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow este ultimul coupe V12 al companiei

Prieteni, priviți cu atenție acest Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow 2023. S-ar putea să nu-l mai vedeți niciodată, pentru că doar 12 exemplare sunt planificate pentru producție și fiecare dintre ele este deja vorbit. În plus, acesta este ultimul coupe V12 nou de la Rolls-Royce, deoarece toate modelele viitoare vor fi doar electrice. Ne aflăm, într-adevăr, în fața sfârșitului unei ere foarte lungi.

Ce primește un cumpărător înstărit cu acest vehicul special, în afară de un nume aproape la fel de lung ca și durata de producție? Este imposibil să nu observi finisajul exterior în gradient, care trece de la argintiu în față la negru în spate și este evidențiat de ornamente galbene. Mai exact, culorile sunt Celebration Silver și Black Diamond, cu un strat de acoperire cu infuzie de sticlă aplicat apoi pe porțiunile negre pentru un efect suplimentar. Culorile și tehnicile de aplicare au fost rafinate timp de 18 luni, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai complexe vopsele create vreodată de Rolls-Royce.

Culorile nu sunt nici ele aleatorii. Black Arrow se inspiră de la mașina record de viteză pe uscat Thunderbolt a constructorului auto din anii 1930, care a mânuit nu unul, ci două motoare V12 pentru a stabili un record de 357,497 mph la Bonneville. Caroseria sa din aluminiu lustruit o făcea greu de văzut pe saline, așa că pe lateral a fost pictată o săgeată mare neagră cu un cerc galben. Ca atare, veți găsi galben în inserțiile de pe bara de protecție a lui Black Arrow, pe roți, pe brațele în V din spatele grilei și un cerc galben subtil sub emblematicul ornament al capotei Spirt of Ecstacy.

Treceți în interior și veți vedea mult mai mult galben. Acesta acoperă scaunele din față, volanul și servește drept ornament pe bord și pe uși. Ceasul special de pe tabloul de bord prezintă ornamente galbene, împreună cu recordul de viteză stabilit de Thunderbolt în 1938. Garnitura galbenă se găsește și pe scaunele din spate, iar un punct galben în interiorul unei săgeți se vede pe pragurile speciale ale ușilor, care identifică mașina ca fiind unul dintre cele 12 modele Wraith Black Arrow.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow este ultimul coupe V12 al companiei

Dincolo de acestea, interiorul lui Wraith este realizat dintr-un nou tip de material numit Club Leather. Acest lucru este valabil pentru suprafețele galbene și negre și, bineînțeles, există un headliner cu stea deasupra tuturor. Nu numai atât, cele 2.117 lumini din fibră optică sunt aranjate într-un model care reprezintă cerul nopții deasupra Bonneville pentru cursa record a lui Thunderbolt din 1938. Priviți cu atenție volanul și veți vedea un model de plasă neagră în partea superioară a jantei atunci când este drept, imitând marcajele pictate pe salină pentru cursa de stabilire a recordului.

Și în timp ce motorul rămâne neschimbat, cu 624 de cai putere și 642 de livre-pie de cuplu față de Black Badge Wraith, acesta primește o insignă specială cu margini galbene care îl identifică ca fiind V12-ul final.

"Wraith este una dintre cele mai semnificative și mai influente mașini pe care le-am făcut vreodată la Goodwood": a declarat Torsten Muller-Otvos, CEO al Rolls-Royce. "Puterea, performanța și prezența sa extraordinară au deschis marca Rolls-Royce către un grup complet nou de clienți. Și-a creat propriul public în cadrul culturii contemporane și apoi și-a extins și mai mult acest public în varianta alternativă Black Badge. În timp ce ultimele exemplare ale acestui automobil de referință se pregătesc să părăsească Goodwood, comemorăm statutul lui Wraith ca fiind ultimul coupe V12 de serie pe care îl vom fabrica vreodată."