brand

Rolls-Royce lansează în premieră Amethyst Droptail cu o suprafață aerodinamică din lemn

Rolls-Royce lansează în premieră Amethyst Droptail cu o suprafață aerodinamică din lemn

Jantele de 22 de inci din aluminiu lustruit se află la toate cele patru colțuri, cu o nuanță contrastantă de vopsea mov la interior. Constructorul auto a produs pentru prima dată o grilă cu un finisaj lustruit și periat manual. A fost nevoie de mai mult de 50 de ore de muncă colectivă pentru a obține uniformitatea finisajelor.

Sub grilă se află admisia inferioară. Aceasta este realizată dintr-un material compozit ușor pe care Rolls-Royce l-a imprimat și are 202 lingouri de oțel inoxidabil lustruit manual și vopsit cu nuanța Globe Amaranth. Puntea spate aerodinamică are o suprafață mare de lemn funcțional. Compania spune că este "singura suprafață de lemn "brut" din lume care produce forță de apăsare" pe o mașină nouă.

Clientul a provocat producătorul auto să proiecteze o sticlă electrocromică care să poată schimba nuanța. Rolls a trebuit să experimenteze cu 60 de iterații de sticlă înainte de a fi mulțumit. Sticla este complet opacă atunci când este dezactivată, prezentând o nuanță violet. Când este translucidă, are o nuanță care se potrivește cu scaunele din piele maro Sand Dunes de la interior.

Rolls-Royce lansează în premieră Amethyst Droptail cu o suprafață aerodinamică din lemn

În interior, lemnul închis și pielea contrastantă se îmbină cu purpuriul moale. Constructorul auto a testat toate tipurile de lemn pentru a se asigura că îndeplinesc aceleași standarde de rezistență ca și piesele exterioare. Compania a testat peste 150 de mostre timp de peste 8.000 de ore înainte de construcția finală a mașinii, expunându-le la lumina soarelui, ploaie și fluctuații de temperatură.

Piesa centrală a tabloului de bord provine de la Vacheron Constantin și a fost realizată manual la Geneva, cu o mișcare cu încărcare manuală. Proprietarul are posibilitatea de a scoate ceasul, care are un afișaj bi-retrogradat și un tourbillon bi-axial, și de a-l depozita separat de vehicul. Vacheron Constantin a lucrat îndeaproape cu Rolls-Royce la designul ceasului, încorporând culoarea ametist cu o placă de bază din aur alb.

Rolls a prezentat La Rose Noire la începutul acestei săptămâni. Acesta are o nuanță roșu închis care a necesitat 150 de iterații ale specialiștilor în vopsitorie ai companiei pentru a fi perfecționată. Modelele Droptail contribuie la exemplificarea liniei sale de mașini construite manual, la comandă. Anul trecut, marca a dezvăluit că a avut cea mai mare valoare a comisioanelor de până acum.