brand

Renault Twingo revine sub forma unui EV de 20.000 de euro

Renault Twingo revine sub forma unui EV de 20.000 de euro

Renault Twingo, cunoscut pentru designul său nonconformist, revine pe piață sub formă de autoturism electric accesibil. Potrivit declarațiilor mărcii franceze, noul model va avea cea mai bună eficiență din clasa sa și un preț de pornire de sub 20.000 de euro.

Viitorul model Renault Twingo se va situa sub noile modele Renault 5 hatchback și Renault 4 compact SUV, toate fiind electrice. Procesul de trecere de la concept la producție durează numai doi ani, echivalent cu viteza cu care producătorii chinezi lansează modelele pe piață. Se preconizează că noul Twingo va fi lansat în anul 2026.

Noul Twingo promite să ofere cifre de eficiență remarcabile de până la 6,2 mile per kilowatt-oră și, pe parcursul duratei de viață, va emite cu 75 la sută mai puțin CO2 decât "mașina ICE europeană medie" vândută în 2023. În plus, datorită prețului său scăzut, Ampere afirmă că Twingo va fi disponibil de la mai puțin de 100 de euro pe lună.

Noul Twingo va fi proiectat, conceput și produs de Ampere, o divizie separată în cadrul Grupului Renault, care se concentrează pe vehiculele electrice pentru segmentele B și C ale pieței auto. Ampere are deja o platformă dedicată pentru modelele de segment B numită AmpR Small (anterior CMF-B EV), care va servi ca bază pentru noile Renault 5 și 4. Este logic ca și Twingo să utilizeze aceeași tehnologie.

Ampere va contribui la o gamă de șapte autoturisme electrice europene pentru Renault până în 2031, care va include Megane E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, Twingo și două vehicule suplimentare. Ampere își propune să atingă paritatea de preț EV/ICE până în 2027-2028, cu un plan de reducere a costurilor variabile pentru a doua generație de vehicule electrice de segment C (succesorii Megane E-Tech și Scenic E-Tech) cu până la 40 la sută. Ampere speră să vândă în jur de 300.000 de vehicule electrice pe an până în 2025, urmând să crească la un milion în 2031.

În plus față de producerea noului Renault 5 complet electric, care urmează să fie lansat anul viitor, împreună cu viitoarele Renault 4 și Twingo, Ampere va produce cel puțin două modele pentru marca de performanță Alpine, următorul Micra pentru Nissan și va sprijini și tranziția Dacia către electrificare.

Luca de Meo, CEO al Grupului Renault, a declarat înainte de dezvăluirea noului Twingo: "În adevăratul spirit Renault, Ampere este creat pentru a face mașinile electrice și conectate accesibile pentru toți, abordând imperativul tranziției energetice și profitând de oportunitățile de creștere de pe piață." El a adăugat că: "Unicitatea Ampere se bazează pe o abordare deschisă și orizontală cu parteneri de top, asigurând un risc scăzut, flexibilitate și alocare inteligentă a capitalului pentru a naviga într-un mediu în schimbare rapidă și competitiv."

“În adevăratul spirit Renault, Ampere este creat pentru a face mașinile electrice și conectate accesibile pentru toți, abordând imperativul tranziției energetice și profitând de oportunitățile de creștere de pe piață.” - Luca de Meo, CEO al Grupului Renault

În încheiere, noul Renault Twingo reprezintă un pas important în direcția mobilității electrice accesibile. Cu un design atrăgător, o eficiență impresionantă și un preț accesibil, Twingo promite să revoluționeze segmentul auto electric.