brand

Lansarea SUV-ului hibrid Renault Symbioz este la doar câteva zile distanță

Lansarea SUV-ului hibrid Renault Symbioz este la doar câteva zile distanță

Renault se pregătește să anunțe un nou model SUV hibrid, Renault Symbioz, care urmează să ia loc între modelele existente Captur și Austral ale companiei, pentru a concura cu cel mai bine vândut Nissan Qashqai.

Noul model își ia numele de la cuvântul grecesc antic „simbioză”, care înseamnă „a trăi împreună”. Acesta este un nou pas în filosofia Renault de „voitures à vivre”, sau „mașini de trăit”, o idee care leagă toate modelele companiei orientate spre familie, începând cu Renault 16 din 1965.

Symbioz se va situa între SUV-urile Captur și Austral în gama de modele pe benzină și hibride Renault. Introducerea acestui model semnalează probabil sfârșitul pentru modelul Arkana, care nu va fi înlocuit atunci când producția se va încheia.

Modelul măsoară 4,41 metri lungime, fiind cu doar 15mm mai scurt decât popularul Qashqai și chiar mai apropiat în lungime de Kia Niro. Imaginea teaser a profilului lateral al mașinii dezvăluie un acoperiș relativ lung pentru Symbioz, sugerând că designul va împrumuta elemente de la Captur și de la Renault Scenic electric, inclusiv liniile de LED verticale și farurile subțiri, precum și designul frontal angular.

Interiorul Symbioz va fi dotat cu un plafon din sticlă unic, asemănător cu cel găsit pe Scenic EV, care va utiliza aceeași tehnologie de opacitate ajustabilă „Solarbay”. Restul designului interior va fi preluat de la Captur, așa cum se poate vedea în ecranul tactil portret independent și în blocul de comutatoare de sub acesta.

Renault a confirmat că Symbioz va fi oferit cu motorul hibrid E-Tech 145 al companiei, găsit și în Captur și în supermini Clio. Nu au fost încă dezvăluite cifrele de performanță sau economia de combustibil.

Nu este prima dată când Renault folosește numele Symbioz, acesta apărând pentru prima dată pe un concept car electric în 2017. Acel model era o mașină mai aerodinamică și mai elegantă, echipată cu un motor dual de 670 CP și tehnologie de conducere autonomă de nivel 4, prezentând viziunea brandului pentru mobilitate în 2030.

Cu noua dezvăluire a SUV-ului hibrid Renault Symbioz la doar câteva zile distanță, puteți fi siguri că vom fi primii care vă vom aduce toate detaliile și informațiile. Rămâneți pe fază!