brand

Renault pregătește un nou model de mașină electrică accesibilă

Renault pregătește un nou model de mașină electrică accesibilă

În cadrul zilei de capital de piață a acestei săptămâni pentru noua sa unitate EV, Ampere, Renault va anunța lansarea unui nou model de mașină electrică de oraș "accesibilă", potrivit a trei surse familiarizate cu subiectul.

Această mișcare face parte din eforturile producătorului auto de a îi asigura pe investitori și de a avansa cu listarea pe bursă a afacerii sale EV, care a fost complicată de cererea slabă pentru EV-uri și concurența crescută din China.

Vehiculul cu brand Renault, care va fi mai mic decât versiunea relansată a modelului cult R5, va fi construit la fabrica Novo Mesto din Slovenia, au declarat două dintre surse. Acestă fabrică produce mașina de oraș cu motor cu combustie internă Twingo a Renault.

Ampere a declarat că intenționează să aducă pe piață șase modele de EV până în 2030. Noul model este programat să fie pus în vânzare în 2026, a declarat una dintre surse.

Ampere își propune să producă 600.000 de vehicule electrice în 2026 și un milion în 2031.

Anul trecut, Renault a vândut puțin sub 50.000 de vehicule electrice Megane și Kangoo, modelele sale actuale. A anunțat sosirea modelelor electrificate Scenic și R5 pentru 2024, urmate de R4, în 2025.

După ce a deschis drumul pieței pentru vehiculele electrice de primă generație împreună cu aliatul său de lungă durată Nissan la începutul anilor 2010, Renault a rămas recent în urma jucătorilor puri precum Tesla și producătorii asiatici pe măsură ce competiția globală pentru vehicule mai ecologice a crescut.

Separarea Ampere de restul Renault și listarea planificată pe piață în primăvara viitoare reprezintă o piesă majoră a strategiei de redresare a producătorului auto.

Ziua investitorilor Renault va avea loc miercuri.