brand

Noul Renault Espace va avea cel mai mare acoperiș panoramic din industrie

Noul Renault Espace va avea cel mai mare acoperiș panoramic din industrie

Pentru viitoarea sa a șasea iterație, Renault Espace trece la un stil de caroserie SUV, deoarece monovolumele au căzut în mare parte în dizgrație. În esență, noul model va fi un Austral întins, cu posibilitatea de a alege între cinci sau șapte locuri. Un nou teaser încearcă să crească hype-ul până la premiera programată să aibă loc pe 28 martie. Marca franceză prezintă un "imens acoperiș panoramic din sticlă", susținând că este cel mai mare dintre toate mașinile existente.

Cât de mare este? Are o lungime uriașă de 1,33 metri și o lățime de 84 de centimetri, permițând multă lumină solară prin mai mult de un metru pătrat de sticlă. După cum se arată în imaginea teaser, se întinde pe aproape toată lungimea acoperișului și ar trebui să facă habitaclul să se simtă și mai spațios decât este deja. Indiferent dacă stați în față, în mijloc sau în spate, Espace ar trebui să ofere o senzație de aerisire.

Ca o reîmprospătare, viitoarea generație Espace va fi cu 14 centimetri (5,5 inch) mai scurtă decât predecesorul său monovolum. Va avea o lungime totală de 4,72 metri (185,8 inci) și, în ciuda faptului că este mai mic, va avea o lățime interioară ușor mai utilizabilă. Așteptați-vă ca stilul să fie în mare parte preluat de la compacta Austral, cu cea mai mare parte a modificărilor implementate de la montantul C până în spate, unde va exista probabil o depășire mai lungă.

Nu numai că Espace va prelua stilul exterior și interior al modelului Austral, dar probabil că va moșteni și motorizările. Motorul mild-hybrid de 1,3 litri pe benzină pare a fi o presupunere, la fel ca un hibrid complet cu un motor de 1,2 litri pe benzină și un motor electric. În cazul crossoverului compact, puterea totală variază între 140 și 200 CP, în funcție de grupul motopropulsor. Un motor diesel pare puțin probabil, având în vedere că Austral este vândut exclusiv cu motorizări pe benzină.

Există șanse ca Renault să implementeze și direcția pe spate și suspensia spate multi-link a lui Austral, deși aceasta din urmă este utilizată doar pentru versiunea mai scumpă. În cazul modelelor mai ieftine, crossoverul vine cu o suspensie spate cu grindă de torsiune mai elementară.

După premiera mondială care va avea loc aproape de sfârșitul lunii, noul Espace ar trebui să fie pus în vânzare în a doua jumătate a anului 2023.