brand

Noul Renault Espace 2023 este acum SUV

Noul Renault Espace 2023 este acum SUV

Reînvierea unor nume clasice devine o temă în industria auto în aceste zile. Și, în timp ce Renault a confirmat planurile pentru noile modele 5 și 4, care vor fi cap de afiș al viitoarei generații de modele electrice, pe termen mai scurt, un alt nume iconic revine în gamă.

Salutați noul Renault Espace. Fostul MPV al mărcii franceze este acum un SUV bazat pe Austral și disponibil cu până la șapte locuri.

Renault spune că Espace este acum mai elegant și mai musculos datorită redesenării SUV-ului, dar în mare este un lucru familiar pentru oricine a văzut modelul mai mic Austral Noul Espace este în esență o versiune extinsă a acelui automobil, cu o depășire mai lungă a părții din spate, care găzduiește al treilea rând de scaune. Aceste scaune sunt opționale, noua mașină fiind un SUV cu cinci locuri, cu un portbagaj cavernos în standard. Dar bifarea căsuței pentru scaunele suplimentare va fi gratuită pe piețele pe care va fi oferit Espace.

Folosirea platformei actualizate CMF-CD înseamnă că Renault poate electrifica Espace pentru prima dată. Ultimul Espace a folosit această platformă fără electrificare, dar designul noii mașini este foarte diferit.

Cu o lungime de 4,72 metri, este mai scurt decât MPV-ul din generația anterioară, dar Renault susține că habitaclul este mai mare datorită acelui spate extins și a îmbunătățirilor aduse la nivelul ambalajului. Confortul și spațiul rămân esențiale, iar al doilea rând de scaune se poate înclina cu până la 31 de grade, în timp ce bancheta glisează 260 mm pentru a permite accesul la al treilea rând.

În configurația cu cinci locuri, portbagajul modelului Espace măsoară până la 777 de litri, cu al doilea rând în poziția cea mai avansată. Plierea acestora deschide o zonă de depozitare vastă de 1.818 litri. Versiunea cu șapte locuri a modelului Espace oferă în continuare un spațiu de 159 de litri cu toate scaunele ocupate, ceea ce reprezintă o diferență față de Fiat 500. Cele două scaune din al treilea rând se pliază în podeaua portbagajului, lăsând până la 677 de litri de spațiu.

Noul Renault Espace 2023 este acum SUV

În rest, în noul Espace, designul interior și tehnologiile sunt inspirate de Austral. Habitaclul este dominat de suita de infotainment și de informații pentru șofer "OpenR", formată dintr-un panou de instrumente digital de 12,3 inchi și un ecran tactil central de 12 inchi portret, unite perfect în formă de L. Un sistem head-up-display de 9,3 inchi este opțional, la fel ca și iluminarea ambientală cu LED-uri selectabile cu 48 de culori.

Puterea provine de la un sistem de propulsie hibrid convențional de 1,2 litri și 197 CP, care combină puterea de combustie cu o baterie compactă de 2 kWh și două motoare electrice. Patru moduri de rulare constau în rularea doar cu ajutorul bateriei pentru o perioadă scurtă de timp, un mod "hibrid dinamic" care face ca mașina să funcționeze cu ajutorul motoarelor electrice, cu o încărcare constantă a bateriei de la motorul cu combustie, un mod "IC" care face ca roțile să funcționeze direct de la motor și un mod de regenerare a bateriei.