brand

Modelele electrice de la Bentley vor avea dublu puterii modelelor W12

Modelele electrice de la Bentley vor avea dublu puterii modelelor W12

W12 de la Bentley va fi în curând o relicvă a trecutului, V6 și V8 urmând să fie eliminate treptat în 2030. Constructorul de automobile de lux intenționează să treacă la o gamă complet electrică începând cu 2026, după cum a dezvăluit într-un interviu acordat revistei Autocar de către directorul general Adrian Hallmark. Acesta a oferit câteva informații despre ceea ce ne putem aștepta de la viitoarele vehicule electrice.

Sunt proiectate două versiuni de baterii, iar modelele cu eticheta Speed vor beneficia de un avantaj din ceea ce CEO-ul a descris ca fiind "W12 al bateriilor". Acesta a continuat, spunând că motoarele electrice vor oferi între 50 și 100% mai multă putere decât actuala linie de motoare cu combustie internă.

Acest concept car de la Bentley este o minune de admirat. Este luxoasă, elegantă și oferă o privire în viitorul industriei auto. Exteriorul are un design elegant și modern, în timp ce interiorul a fost realizat cu materiale de cea mai bună calitate. Automobilul este echipat cu tehnologie de ultimă generație, cum ar fi sisteme de asistență pentru șofer și un sistem de inteligență artificială activat vocal. În plus, automobilul dispune de o gamă de materiale sustenabile, cum ar fi pielea și lemnul reciclat, precum și de o serie de opțiuni de alimentare sustenabilă. Acest concept car îi va entuziasma și inspira cu siguranță pe cei care au o pasiune pentru automobilele frumoase.

Puterea extraordinară a motorului biturbo de 6,0 litri al Bentley Batur este de 740 CP și un cuplu de 1.000 Nm. Anul trecut, într-un interviu acordat Automotive News Europe, Hallmark nu a negat șansa de a fabrica un vehicul electric de 1.400 CP cu un timp de accelerație de la 0 la 100 km/h de 1,5 secunde.

Directorul executiv al Bentley a afirmat că vehiculele lor electrice vor avea o autonomie între 563 și 724 de kilometri (350 și 450 de mile) cu o singură încărcare și că pot fi restabilite de la 10 la 80% în mai puțin de 20 de minute. Hallmark a precizat că această autonomie este echivalentă cu cea a modelelor cu motor pe benzină disponibile în prezent.

Directorul executiv a declarat că Bentley va fi în continuare fizic mare, exprimând că "misiunea noastră este să construim Bentley, nu vehicule electrice cu însemnele Bentley atașate". De asemenea, a precizat că vor fi făcute anumite ajustări pentru a spori eficiența, cum ar fi aerodinamica.

În cadrul aceluiași interviu, Hallmark a menționat combustibilii electronici. El le-a considerat "foarte interesante" și a recunoscut că tehnologia s-a îmbunătățit semnificativ. Cu toate acestea, el consideră că capacitatea de producție pentru a înlocui complet combustibilii fosili este departe în viitor. La sfârșitul anului 2022, Porsche, care face parte din grupul Volkswagen, a început producția de combustibil sintetic la uzina sa din Chile.

Thomas Schafer, directorul general al mărcii de bază Volkswagen, a declarat recent că discuțiile despre combustibilul electronic sunt "zgomot inutil" și că motoarele cu combustie internă sunt văzute ca o "tehnologie veche".