brand

Primele imagini cu Skoda Superb 2024 și Skoda Kodiaq 2024

Primele imagini cu Skoda Superb 2024 și Skoda Kodiaq 2024

Imediat după anunțul de ieri despre un debut în toamnă, noua generație Skoda Superb și Kodiaq este prezentată oficial pentru prima dată. Cea de-a patra iterație modernă a modelului emblematic al mărcii va fi oferită din nou în caroserie hatchback și wagon, spre deosebire de Volkswagen Passat, înrudit mecanic, care va veni strict cu acoperișul mai lung. Atât Superb, cât și Passat vor fi fabricate la Bratislava, în Slovacia.

Până acum, Superb era fabricat în Cehia, la uzina din Kvasiny, unde Kodiaq va continua să fie asamblat și pentru a doua generație. Noile modele mari de la Skoda vor fi oferite cu propulsoare hibride plug-in, alături de motoare pe benzină și diesel cu tehnologie mild-hybrid. Marca grupului VW anunță motorizări ICE "moderne și eficiente", dar fără a intra în detalii.

Skoda menționează că va organiza evenimente separate pentru cele două mașini, Superb urmând să "stabilească standarde în ceea ce privește confortul și spațiul", în timp ce Kodiaq "va duce siguranța, tehnologia și versatilitatea la un alt nivel". Primele livrări către clienți ar trebui să aibă loc fie la sfârșitul anului, fie la începutul anului 2024. Există șanse ca acestea să fie ultimele generații ale modelelor care vor oferi propulsie cu motorină ICE, având în vedere impulsul mărcii în domeniul EV. Aceasta se așteaptă ca mașinile electrice să reprezinte 70% din totalul livrărilor până în 2030, alimentate de șase modele cu emisii zero care vor veni până în 2026.

Primele imagini cu Skoda Superb 2024 și Skoda Kodiaq 2024

Imaginile din umbră publicate în pregătirea premierei mondiale din această toamnă sunt destul de vagi, deși observăm că hatchback-ul Superb are un mic spoiler pe hayon, probabil pentru nivelul de echipare Sportline. Semnătura LED din partea frontală este comună celor două modele, deși la Kodiaq aceasta se extinde în jos. În mod curios, Skoda nu menționează limbajul său de design "Modern Solid", ceea ce înseamnă că noul val de EV-uri va fi primul care va primi o identitate vizuală nouă.

În afară de noile Superb și Kodiaq, Skoda intenționează să le facă un facelift la jumătatea ciclului de producție pentru Scala și Kamiq în lunile următoare. De asemenea, pentru o lansare în 2023 este planificat un nivel de echipare de lux Laurin & Klement pentru SUV-ul electric Enyaq. Cel mai bine vândut model Octavia va suferi un facelift în 2024, când este programată lansarea la vânzare a modelului Elroq EV, ca succesor al modelului Karoq. În 2025 vor fi introduse noua generație Enyaq și Enyaq Coupe, plus un EV entry-level de 25.000 de euro. Un vagon electric asemănător cu Octavia va fi pus în vânzare în 2026, împreună cu un SUV electric cu trei rânduri.