brand

Interiorul Skoda Superb și Kodiaq 2024 a fost dezvăluit: ecran mare și tot mai puține butoane

Interiorul Skoda Superb și Kodiaq 2024 a fost dezvăluit: ecran mare și tot mai puține butoane

Înaintea premierelor programate pentru această toamnă, următoarele Skoda Superb și Kodiaq își dezvăluie noile planșe de bord care oferă un melanj de modern și tradițional. Deși cele două mașini primesc un ecran masiv, ca multe alte modele noi, aveți în continuare câteva butoane convenționale flancate de trei cadrane rotative cu ecrane încorporate cu o diagonală de 1,25 inch (32 de milimetri). Acestea sunt cunoscute sub numele de Smart Dials și oferă acces la diverse setări.

Funcționalitatea micilor ecrane depinde de nivelul de echipare. Cele două butoane rotative exterioare controlează temperatura interioară, precum și încălzirea/ventilația scaunelor pentru șofer și pasagerul din față. Cel din centru are mai multe funcții, inclusiv volumul, viteza ventilatorului, direcția aerului, AC inteligent, AC inteligent, zoom pe hartă și moduri de condus. Prin apăsarea selectorului central, utilizatorul poate comuta între funcții, iar acesta poate fi configurat prin intermediul meniului sistemului de infotainment.

Apropo de infotainment, Superb și Kodiaq 2024 primesc un ecran tactil de 13 inci, precum și un instrumentar de bord digital de 10 inci, completat de un head-up display. Una dintre cele mai importante modificări față de modul de ieșire este poziția selectorului de viteze, deoarece acesta a fost mutat pe coloana volanului. Procedând astfel, Skoda a reușit să curețe zona dintre scaunele din față și să îmbunătățească spațiul de depozitare.

Interiorul Skoda Superb și Kodiaq 2024 a fost dezvăluit: ecran mare și tot mai puține butoane

În cazul în care nu vă puteți da seama care este care, Superb este cel care are aripioare verticale pe planșa de bord și guri de aerisire "ascunse", în timp ce Kodiaq are mai multă piele pe partea pasagerului pe planșa de bord, împreună cu gurile de aerisire verticale. Fâșia de lumină ambientală cu LED-uri se află sub gurile de aerisire centrale la liftback/wagon și deasupra acestora la SUV. Ambele au un port USB-C în oglinda retrovizoare, precum și încărcare wireless a smartphone-urilor la 15W, Kodiaq oferind răcire activă pentru două dispozitive.

În stilul tipic Skoda, există o zonă dedicată în ușa din față pentru a depozita o umbrelă. Există până la patru porturi USB-C cu o putere de 45W, o racletă pentru gheață, scaune ecologice, cu masaj, și tapițerie realizată în întregime din poliester reciclat.

Superb și Kodiaq vor fi puse în vânzare în 2024 și probabil că vor fi ultimele mașini noi cu motor cu ardere internă ale companiei.