brand

O nouă poza cu Toyota C-HR 2024 înainte de debutul din 26 iunie

O nouă poza cu Toyota C-HR 2024 înainte de debutul din 26 iunie

Era sfârșitul anului 2022 când Toyota spunea că C-HR va primi o a doua generație prin lansarea conceptului Prologue. De atunci, am văzut crossoverul subcompact funky în teste sub formă de prototip, în timp ce purta camuflaj, iar acum, ni se oferă o primă imagine a versiunii de producție. Teaserul umbrit dezvăluie o semnătură luminoasă spate cu un trio de linii paralele pe fiecare parte, care flanchează inscripțiile iluminate ale mărcii și modelului.

Să însemne asta că logo-ul tradițional Toyota a fost eliminat de pe hayon? Nu este clar în acest moment, deși prototipul pe care l-am văzut la testele de pe Nürburgring încă avea ovalul și ascundea, de asemenea, un fel de inscripție în dreapta plăcuței de înmatriculare. Prin conceptul Prologue, constructorul japonez a sugerat cu tărie că crossoverul său de segment B a fost complet reproiectat de echipa sa europeană de la ED² din sudul Franței.

Din puținele detalii publicate până acum, știm că noul C-HR are console ușor mai scurte, dar este mai spațios la interior, ceea ce nu poate însemna decât că ampatamentul a fost întins. Micul crossover are mânerele ușilor care rămân la același nivel cu caroseria pentru o mai bună aerodinamică. Așa-numita parte frontală "Hammerhead" de la Toyota seamănă cu modelele recente, dar un pic mai tinerească pentru a se adresa mai bine publicului țintă al modelului.

În afară de faptul că are un aspect complet nou, următorul C-HR va aduce o altă schimbare majoră, deoarece Toyota a confirmat că va fi disponibilă o versiune hibridă plug-in. PHEV-ul va folosi baterii asamblate în Europa și va fi vândut împreună cu versiunea hibridă obișnuită cu autoîncărcare.

Acest nou C-HR va fi disponibil alături de alte crossovere mici, deoarece Toyota are acum și Yaris Cross și mai micul Aygo X. Acesta din urmă este un hatchback de segment A cu accente de robustețe, deoarece se pare că totul trebuie să fie un SUV în zilele noastre.

"Dispunând de un design incisiv și de tehnologii avansate", a doua generație C-HR va fi prezentată în premieră pe 26 iunie și ar trebui să fie comercializată în Europa înainte de sfârșitul anului.