brand

Polestar 4 este cel mai puternic model al suedezilor! Are 544 de cai putere

Polestar 4 este cel mai puternic model al suedezilor! Are 544 de cai putere

Cel mai recent vehicul al Polestar este 4, un SUV care se situează între sedanul 2 și mai marele 3 în ceea ce privește dimensiunile și costurile. Designul acestui crossover compact este inspirat de conceptul Polestar Precept și prezintă elemente notabile.

Polestar 4 este oferit într-o configurație cu un singur motor sau cu două motoare. Versiunea cu două motoare dezvoltă 544 de cai putere și un cuplu motor de 506 lire-picior, ceea ce îi permite să treacă de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde - cea mai rapidă mașină de serie produsă vreodată de marcă. Versiunea cu un singur motor, care antrenează roțile din spate, are 272 CP și un cuplu de 253 lb-pi. Chiar dacă Polestar 1 avea mai multă putere, Polestar 4 poate accelera mai repede.

Potrivit Polestar, se așteaptă ca opțiunea cu un singur motor și autonomie mare să aibă o autonomie de peste 500 km, conform testelor EPA din SUA. Ambele modele cu rază lungă de acțiune sunt echipate cu o baterie de 102,0 kWh care suportă o încărcare de până la 200 kW în curent continuu și 22 kW în curent alternativ. Ca dotare standard, modelul 4 include încărcarea bidirecțională, capacitatea de trecere de la vehicul la sarcină și o pompă de căldură.

Polestar 4 are o nouă caracteristică care le oferă șoferilor posibilitatea de a alege între modurile de autonomie și de performanță. Prin selectarea opțiunii de autonomie, crossoverul va putea să economisească energia prin dezactivarea motorului electric față cu ajutorul unui ambreiaj de deconectare.

Capacitatea de reacție a modelului 4 este ridicată la un nivel superior atunci când este activat modul de performanță, iar cele două motoare funcționează în permanență la capacitate maximă. Versiunea cu două motoare este echipată cu suspensie semi-activă, iar Polestar oferă mașina în dimensiuni de jante de 20 până la 22 de inch, cu anvelope Pirelli sau Michelin.

Crossoverul Polestar 4 are un nas coborât, cu eficiență aerodinamică, iar mânerele retractabile ale ușilor și geamurile fără ramă îi conferă un aspect elegant. Geamurile sale din spate sunt inexistente, acoperișul din sticlă standard întinzându-se până în spatele pasagerilor de pe bancheta din spate. În ceea ce privește dimensiunile, Polestar 4 are o lungime de 190,5 inci (4.839 mm), o lățime de 84,2 inci (2.139 mm) și o înălțime de 60,8 inci (1.544 mm). Ampatamentul său este de 118,07 inci (2.999 mm), ceea ce îl face comparabil ca dimensiuni cu Audi Q7, dar mai scurt în ansamblu.

Polestar 4 pune accentul pe siguranță mai presus de orice, dispunând de nouă airbaguri, 12 camere, un sistem radar și 12 senzori cu ultrasunete. Șoferii pot vizualiza informațiile necesare de pe un ecran de 10,2 inchi aflat lângă volan sau pot opta pentru head-up display de 14,7 inchi pentru a reduce distragerea atenției. O adăugare interesantă este "snow mode", care schimbă culoarea textului HUD din alb în galben.

Polestar 4 este cel mai puternic model al suedezilor! Are 544 de cai putere

Ecranul de infotainment, care este orientat în format landscape și măsoară 15,4 inci, rulează pe sistemul de operare Android Automotive OS. Acest sistem are integrate în el Google Maps, Google Assistant și magazinul Google Play. De asemenea, este inclus și Apple CarPlay. Clienții care aleg upgrade-ul la Nappa Pack au acces la un sistem audio Harmon Kardon cu 12 difuzoare, plus două difuzoare suplimentare în fiecare tetieră din față, totalizând 16 în total.

Polestar oferă o gamă de pachete de upgrade pentru crossoverul său șic. Pachetul Plus Pack pune accentul pe îmbunătățirea caracteristicilor tehnologice și de confort ale modelului. Pachetul Plus Pro Pack include părți ale caroseriei în culori coordonate, un acoperiș din sticlă electrocromică și iluminare interioară suplimentară. De asemenea, clienții pot alege Nappa Pack, care include scaune cu masaj, tapițerie din piele Nappa și ventilație.

Pachetul Performance Package pentru versiunea cu două motoare cu autonomie mare include reglajul șasiului Polestar Engineered, jante de 22 de inci, frâne Brembo cu patru pistoane și accente aurii pentru frâne, centuri de siguranță și capacele supapelor.