brand

Opel readuce numele Frontera la viață sub forma unui SUV

Opel readuce numele Frontera la viață sub forma unui SUV

Vom aborda în acest articol renașterea lui Opel Frontera, un SUV robust care a făcut valuri în anii `90. Înainte de a trece mai departe, să ne amintim că Opel intenționează să își revitalizeze marca prin introducerea unei versiuni complet electrice a Frontera chiar de la începutul producției.

Noul Frontera va fi un potențial înlocuitor pentru Crossland, un crossover mic lansat în 2017. Acesta va fi promovat ca un vehicul electric, deși se așteaptă ca versiuni cu motoare cu combustie să fie disponibile, în conformitate cu lansările recente ale Stellantis.

Lansarea noului Frontera este programată pentru mai târziu în acest an. Opel a lansat o imagine cu grila și silueta Frontera, fără a dezvălui alte detalii. Se preconizează că designul complet va fi dezvăluit în câteva săptămâni.

Noul Frontera își propune să ofere un nivel ridicat de spațiu și versatilitate. Acesta va fi oferit la un preț atractiv și va fi primul model de producție care va avea noul emblemă "blitz" a Opel, o actualizare a logo-ului cu fulger al brandului.

Actualul Crossland este unul dintre ultimele vestigii ale patrimoniului General Motors al Opel. Acesta este construit pe o platformă dezvoltată în comun de GM și PSA Group, care în 2021 s-a fuzionat cu Fiat Chrysler Automobiles pentru a forma Stellantis.

Citroen intenționează să lanseze în acest an un înlocuitor pentru C3 Aircross, un model soră pentru Crossland, bazat pe platforma Smart Car cu costuri reduse a Stellantis.

Dacă Frontera este un vehicul mic, ar oferi Opel două intrări în segmentul celui mai mare din Europa, alături de Mokka. Opel a declarat că va fi un brand exclusiv EV până în 2028, ceea ce înseamnă că după acest punct ar lansa doar vehicule complet electrice.

Totuși, Opel a descris Frontera ca având o "variantă cu baterie electrică" și a afirmat că acesta va fi "disponibil ca un vehicul cu baterie electrică chiar de la început".

Opel lansează de asemenea a doua generație a SUV-ului compact Grandland în acest an. Grandland va fi pe platforma STLA Medium a Stellantis și va oferi până la 700 km de autonomie în versiunile electrice.

Cu renașterea Frontera, Opel își propune să își revitalizeze linia de produse și să se poziționeze ca un jucător important în industria auto electrică. Cu un design tradițional de SUV, un profil robust și o autonomie impresionantă, noul Frontera promite să fie un succes atât pentru brand, cât și pentru iubitorii de mașini.