brand

Noul Opel Frontera: Un nou SUV compact cu propulsie electrică și hibridă de 48 de volți

Noul Opel Frontera: Un nou SUV compact cu propulsie electrică și hibridă de 48 de volți

Opel, unul dintre cei mai cunoscuți producători auto din Europa, se pregătește să lanseze un nou model SUV compact - Opel Frontera. Acesta va fi disponibil atât cu propulsie complet electrică, cât și cu propulsie hibridă de 48 de volți. Frontera reprezintă o înlocuire pentru modelul Crossland din gama Opel/Vauxhall și va ocupa o poziție sub Mokka, mai sportivul SUV al mărcii în Europa.

Opel Frontera se remarcă printr-un design tradițional de SUV, cu forme robuste și un aspect impunător. Platforma tehnică a acestuia este dezvoltată în colaborare cu grupul Stellantis și prezintă similarități cu platforma utilizată de modelul Citroen C3 și viitoarea generație a modelului Fiat Panda.

Opel Frontera va fi disponibil atât în versiune electrică, cât și în varianta hibridă de 48 de volți. Aceasta din urmă va beneficia de un motor cu ardere internă de trei cilindri, în combinație cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți. Această soluție tehnologică permite obținerea unor consumuri reduse și a unor emisii mai mici de CO2.

Opel Frontera va beneficia de avantajele propulsiei electrice și hibride, oferind astfel performanțe și eficiență remarcabile. Modelul electric va fi alimentat de o baterie de litiu-fosfat de fier cu o capacitate de aproximativ 44 kWh, capabilă să ofere o autonomie de aproximativ 320 - 400 de kilometri. Timpul de încărcare rapidă va fi de aproximativ 30 de minute, iar viteza maximă va fi de aproximativ 100 kW.

Pe de altă parte, varianta hibridă va combina motorul cu ardere internă de trei cilindri cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți. Acest sistem va asista motorul termic în momentele de solicitare maximă, reducând consumul de combustibil și emisiile de CO2.

Noul Opel Frontera: Un nou SUV compact cu propulsie electrică și hibridă de 48 de volți

Opel Frontera se va remarca și prin designul interior modern și confortabil. Cabina va fi spațioasă și ergonomică, oferind un nivel ridicat de confort pentru toți pasagerii. Frontera va dispune de un sistem de infotainment cu două ecrane de 10 inch, amplasate pe bordul mașinii. De asemenea, va exista un spațiu generos pentru depozitarea obiectelor personale, precum și porturi USB pentru pasagerii din spate.

Opel Frontera va fi poziționat ca un SUV compact accesibil, oferind un echilibru optim între preț și performanțe. Prețurile pentru varianta cu propulsie complet electrică vor începe de la aproximativ 24.000 de euro, în timp ce varianta hibridă va fi disponibilă începând de la aproximativ 20.000 de euro.

Opel Frontera va fi un competitor serios pentru modelele Dacia Duster, Volkswagen T-Cross, Skoda Kamiq, Kia Stonic, Hyundai Bayon și MG ZS. Cu un design atrăgător, performanțe remarcabile și tehnologii avansate, acest SUV compact este pregătit să cucerească piața europeană.

Cu lansarea modelului Frontera, Opel demonstrează încă o dată angajamentul său față de tehnologiile avansate și dezvoltarea de soluții de mobilitate durabilă. Opel Frontera reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care caută un SUV compact, modern și eficient din punct de vedere energetic.