brand

Noul Mercedes G-Class: Retro Design cu o nouă versiune electrică

Noul Mercedes G-Class: Retro Design cu o nouă versiune electrică

Mercedes-Benz, unul dintre cei mai prestigioși producători auto din lume, revoluționează segmentul SUV-urilor off-road cu lansarea noului Mercedes G-Class. Acesta este un SUV emblematic, care a reușit să păstreze farmecul retro al designului său, în ciuda integrării unor tehnologii de ultimă generație și a electrificării avansate.

Mercedes G-Class, cunoscut și sub numele de G-Wagen, este unul dintre cele mai longevive modele ale mărcii. Cu o istorie de 45 de ani, acest SUV off-road a reușit să-și păstreze farmecul și să-și câștige o bază de fani loiali. În ciuda schimbărilor semnificative aduse de-a lungul timpului, noul Mercedes G-Class rămâne fidel designului său original, cu linii robuste și un aspect distinctiv.

Cu toate că noul Mercedes G-Class a suferit un facelift pentru a adăuga elemente moderne, designul său retro rămâne inconfundabil. Grila frontală are acum patru baghete orizontale, față de cele trei de până acum, iar barele de protecție din față au un nou element estetic numit "squircle". A-pillarul a fost îmbrăcat cu protecție suplimentară, iar parbrizul are acum o margine superioară pentru izolare fonică îmbunătățită. În partea din spate, camera video a fost actualizată și are propriul sistem de curățare.

Noul Mercedes G-Class oferă o gamă variată de opțiuni de motorizare, adaptate atât nevoilor utilizatorilor urbani, cât și celor care se aventura pe terenuri dificile. În Marea Britanie, versiunea disponibilă va fi AMG Line, cu opțiuni de motorizare precum G 450 d și G 500, ambele echipate cu tehnologie mild-hybrid. Motorul diesel de 3.0 litri, cu șase cilindri în linie, oferă o putere de 362 cai putere și un cuplu de 750 Nm. Pe de altă parte, motorul pe benzină de 4.0 litri dezvoltă 442 cai putere și un cuplu de 560 Nm.

Mercedes G-Class este renumit pentru abilitățile sale off-road și, cu noul model, aceste performanțe sunt încă și mai impresionante. Acesta vine cu trei moduri de condus specializate: "Trail", "Rock" și "Sand", care optimizează setările mașinii în funcție de suprafața pe care se circulă. Diferențialele mecanice și suspensia adaptivă sunt standard, oferind o experiență de conducere confortabilă și controlată, indiferent de terenul traversat.

Noul Mercedes G-Class: Retro Design cu o nouă versiune electrică

Interiorul noului Mercedes G-Class este spațios și luxos, oferind pasagerilor confort și rafinament. Sistemul de infotainment MBUX este prezent în toate modelele, cu două ecrane de 12.3 inch, care afișează informații importante precum date despre vehicul, navigație și divertisment. Un touchpad nou a fost adăugat pe consola centrală, pentru o interacțiune mai intuitivă cu sistemul de infotainment. De asemenea, acum este disponibilă și opțiunea de acces keyless.

Mercedes G-Class este echipat cu o serie de tehnologii avansate de siguranță și asistență la conducere, care asigură o experiență de conducere mai sigură și mai confortabilă. Sistemul de asistență a șoferului include controlul adaptiv al vitezei, monitorizarea unghiului mort, recunoașterea semnelor de circulație și multe altele. De asemenea, pachetul de parcare oferă o supraveghere completă a vehiculului prin intermediul camerei cu vedere panoramică.

Detaliile despre prețurile și disponibilitatea noului Mercedes G-Class urmează să fie anunțate în curând. Cu toate acestea, având în vedere caracteristicile și performanțele sale îmbunătățite, se așteaptă ca prețul să fie mai mare decât cel al modelului anterior. În plus, Mercedes pregătește și o versiune complet electrică a G-Class, denumită EQ G-Class, care va oferi o alternativă ecologică și eficientă în segmentul SUV-urilor de lux.

Noul Mercedes G-Class este o combinație perfectă între design retro și tehnologie avansată. Acest SUV off-road impresionează nu doar prin aspectul său distinctiv, ci și prin performanțele sale remarcabile și dotările moderne. Cu o gamă variată de opțiuni de motorizare și tehnologii avansate de siguranță, noul Mercedes G-Class oferă o experiență de conducere excepțională atât pe drumurile urbane, cât și în aventurile off-road.

Pentru cei care doresc să se bucure de lux și performanță într-un pachet compact, EQ G-Class, versiunea complet electrică, reprezintă o alegere excelentă. Cu o autonomie extinsă și emisii zero, acest SUV electric oferă o experiență de conducere sustenabilă, fără a compromite performanțele și luxul caracteristice mărcii Mercedes-Benz.

În concluzie, noul Mercedes G-Class demonstrează încă o dată inovația și experiența tehnologică a mărcii germane. Cu designul său iconic și performanțele sale remarcabile, acest SUV off-road rămâne fidel tradițiilor care au consacrat brandul Mercedes-Benz ca fiind unul dintre liderii industriei auto.