brand

Noul Mercedes EQS 2024 își consolidează poziția de campion al autonomiei în gama de mașini electrice

Noul Mercedes EQS 2024 își consolidează poziția de campion al autonomiei în gama de mașini electrice

Primul Mercedes construit pe platforma avansată EVA, EQS a fost prezentat ca fiind iterația supremă a liniei electrice EQ a companiei germane. Acum, acesta a fost îmbunătățit pentru 2024 cu o actualizare de la jumătatea duratei de viață.

Mercedes afirmă că aceasta nu este o revizuire cosmetică, ci mai degrabă o actualizare a modelului de an - sugerând că ar putea fi în store alte modificări pentru EQS. Modelul vechi a venit cu o capacitate a bateriei de 108kWh, dar acesta nou are o baterie de 118kWh - ceea ce a avut efecte secundare asupra autonomiei deja impresionante a EQS. Există, de asemenea, un nou nivel de echipare care se concentrează pe un design frontal mai tradițional, cu emblema stelei cu trei puncte pe capotă, plus o serie de noi tehnologii în interior.

Partea cea mai semnificativă a acestei actualizări Mercedes EQS este bateria mai mare și este prezentă pe fiecare variantă, de la modelul cu un singur motor, cu tracțiune spate 450+ până la trenurile de rulare cu tracțiune integrală, cu două motoare ale modelelor 500 și 580.

Autonomia maximă a vechiului EQS era de 708 de kilometri, dar acum a crescut la 824 de kilometri pentru versiunea 450+. Bateria mai mare include celule noi într-o carcasă identică, deci, deși este o unitate mai densă energetic, dimensiunile rămân neschimbate. Mercedes anunță că aceste celule noi vor fi implementate și pe alte modele EQ bazate pe EVA2 în viitorul apropiat, deci ne așteptăm ca SUV-ul EQS, precum și EQE și SUV-ul EQE să beneficieze în curând de creșteri ale autonomiei.

Versiunea 4MATIC cu tracțiune integrală nu obține, în mod firesc, o autonomie la fel de mare, modelele 450, 500 și 580 oferind toate 798 de kilometri. O pompă de căldură standard, o recuperare a energiei îmbunătățită și un motor electric frontal deconectabil pentru modelele 4MATIC contribuie la deblocarea acestei autonomii suplimentare.

Performanța rămâne neschimbată: 450+ accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde datorită puterii sale de 355 CP, 450 4MATIC în 5,6 secunde, 500 4MATIC în 4,8 secunde și 580 4MATIC în 4,3 secunde, cu o putere de 544 CP. Mercedes a modificat, de asemenea, cilindrul de frână pentru o senzație mai bună a pedalei de frână.

Trecând la design, șeful dezvoltării vehiculelor pentru Mercedes EQS, Holger Enzmann, ne spune că „Mercedes a ascultat feedback-ul clienților despre EQS”. Ca rezultat, există un nou aspect frontal oferit pe nivelurile de echipare „Electric Art Line”, care va sta alături de AMG Line. Electric Art Line poate primi un nume diferit aici în Marea Britanie, dar are steaua cu trei puncte pe capotă și un nou design de grilă falsă cu benzi orizontale. O nouă semnătură a farurilor a fost adăugată acestui nou nivel de echipare, precum și EQS AMG Line. Alegerea între cele două designuri nu are niciun impact asupra autonomiei mașinii, potrivit Mercedes.

În interior, ecranul hipersensibil gigant este acum standard și este echipat cu cel mai recent sistem de infotainment Mercedes MBUX. Spațiul pentru picioare din spate a fost, de asemenea, un punct de dispută cu cumpărătorii EQS potrivit Mercedes și pentru a ajuta la atenuarea acestui lucru, aceștia au permis spătarului din spate să se încline până la 38 de grade (față de 30 de grade). Pasagerul din spate (nu cel din spatele șoferului) are și un buton pentru a plia scaunul pasagerului din față înainte pentru a crea și mai mult spațiu. Scaunele în sine au fost, de asemenea, revizuite în numele confortului cu un plus de 5mm în ceea ce privește căptușeala.

Noul Mercedes EQS 2024 este o îmbunătățire substanțială față de modelul anterior, cu o baterie mai mare, o autonomie mai mare și tehnologie îmbunătățită în interior. Cu toate acestea, este clar că Mercedes încearcă să mențină echilibrul între a rămâne fidel designului său tradițional și a se adapta la cerințele în continuă schimbare ale pieței de mașini electrice. Acest lucru poate fi văzut în noul design frontal, care încorporează elemente clasice Mercedes, cum ar fi steaua cu trei puncte de pe capotă, cu un design modern și elegant. Este evident că Mercedes dorește ca EQS să fie văzut ca o mașină electrică de lux, dar fără a compromite caracteristicile sale de performanță și tehnologie avansată.