brand

Noul Mercedes-AMG GT Concept E Performance sosește pe piață din 2024

Noul Mercedes-AMG GT Concept E Performance sosește pe piață din 2024

În urmă cu doar câteva săptămâni am văzut cum a fost prezentată noua generație Mercedes-AMG GT de a doua generație, iar acum atenția s-a îndreptat către varianta de vârf de gamă - prezentată la Salonul Auto de la München sub numele de Mercedes-AMG GT Concept E Performance.

Poate că este doar un concept în acest stadiu, dar caroseria pare pregătită pentru producția de serie, sugerând în mod clar că dezvăluirea completă a versiunii de serie este iminentă. Ne așteptăm ca versiunea finală să se numească Mercedes-AMG GT 63 S E Performance atunci când va fi lansată, inspirându-se din plin din super-saloon-ul GT 63 S E Performance 4-Door Coupe.

În ceea ce privește designul, arată aproape identic cu AMG GT obișnuit, în afară de un port de încărcare pe bara de protecție spate pentru sistemul plug-in hybrid.

Motorizarea pentru AMG GT 63 S E Performance va fi puternică. Ar trebui să aibă același motor V8 biturbo de 4,0 litri ca și cel al mașinii standard, dar această unitate familiară va fi cuplată la un motor electric pe puntea spate pentru a crește puterea totală la peste 800 CP. Mercedes spune că mașina folosește "transferul de tehnologie de la Mercedes-AMG F1 Team".

Această tehnologie este probabil să fie preluată de la modelul GT PHEV cu patru uși, cu un motor electric de 201 CP și un total de 831 CP și 900 Nm de cuplu. La fel ca și în cazul mașinii standard, puterea va merge pe șosea prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

În cazul modelului cu patru uși, bateria de 6,1 kWh permite o autonomie exclusiv electrică de 13 km și, deși modelul cu două uși va avea un accent similar pe performanță, ne așteptăm ca autonomia exclusiv electrică să o depășească datorită greutății totale mai mici.