brand

Noul Audi Q8 se împrospătează pentru 2024 cu actualizări ale designului exterior

Noul Audi Q8 se împrospătează pentru 2024 cu actualizări ale designului exterior

Audi Q8 a fost lansat în 2019 ca variantă coupe-SUV mai sportivă a lui Q7 pentru a fi vârful de lance al gamei de SUV-uri Audi. Acum, Q8 a fost actualizat pentru 2023, iar Audi a lucrat la exteriorul și interiorul mașinii, păstrând aceeași selecție de motoare V6 și V8.

Un coupe-SUV de mari dimensiuni, cu doar cinci locuri, Audi Q8 este un rival clar pentru BMW X6 și Mercedes GLE Coupe - ambele au primit la rândul lor facelifturi oportune abia în acest an.

La exterior putem vedea că Q8 a primit o nouă inserție de grilă în partea frontală, cu prize de aer revizuite în lateral, iar farurile cu LED montate standard (LED-urile Matrix ale Audi sunt o opțiune) vin cu o nouă semnătură luminoasă. Sunt disponibile jante cu dimensiuni de la 20 de inch până la 23 de inch, designul farurilor spate a fost modificat, iar diverse piese de finisare, cum ar fi difuzorul spate, protecția inferioară și ancadramentele ușilor sunt acum finisate în culori contrastante pentru a distinge diferitele niveluri de echipare ale lui Q8.

În ceea ce privește modelul de performanță Audi SQ8 (vârful de gamă RS Q8 va fi dezvăluit la o dată ulterioară), acesta primește un spoiler de buză remodelat, o nouă protecție inferioară și un difuzor spate redesenat. Grila frontală primește, de asemenea, un nou aspect, iar prizele de aer frontale au acum inserții în formă de fagure de miere.

Noul Audi Q8 se împrospătează pentru 2024 cu actualizări ale designului exterior

Pentru a ajuta Q8 să se diferențieze și mai mult de rivalii săi revizuiți, acesta a primit și la interior îmbunătățiri tehnologice. Gama de aplicații de pe sistemul de infotainment MMI de la Audi a crescut, iar pasagerii pot folosi acum aplicații de la furnizori terți, cum ar fi Spotify și Amazon music. Sistemele de asistență pentru șofer, precum avertizarea de schimbare a benzii de rulare, asistența la traversare și informațiile despre semafoare au primit o mai mare importanță în cadrul "cockpitului virtual" Audi. O cameră de luat vederi spate, asistență la parcare, asistență la luminile de întâlnire și acces fără cheie, toate acestea sunt incluse în echiparea standard.

La startul gamei Q8 se află modelul 45 TDI cu 228 CP și un cuplu de 500 Nm. Acest lucru este suficient pentru un timp de 7,1 secunde de la 0 la 100 km/h și o viteză maximă de 225 km/h. Celălalt diesel este oferit cu 50 TDI, care este reglat la 282 CP și 600 Nm de cuplu pentru un timp 0-100 km/h de 6,1 secunde și o viteză maximă de 241 km/h.

Urmează modelul 55 TFSI, al cărui V6 pe benzină dezvoltă 335 CP și un cuplu de 500 Nm pentru un timp 0-100 km/h de 5,6 secunde și o viteză maximă limitată la 250 km/h. Sportivul SQ8 folosește un V8 de 4,0 litri twin-turbo de 500 CP și 770 Nm de cuplu motor care îl propulsează la 100 km/h în 4,1 secunde. Dezactivarea cilindrilor este disponibilă și pe modelul V8, ceea ce duce la o cifră de economie de combustibil declarată de 10.3 l/100km.