brand

Noua Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport își arată latura întunecată

Noua Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport își arată latura întunecată

Entuziaștii automobilelor care adoră performanța, design-ul impecabil și tehnologia de ultimă generație au un motiv de bucurie. Alfa Romeo, brandul italian de lux, a lansat recent două ediții limitate speciale ale modelelor sale emblematice Giulia și Stelvio. Aceste variante exclusive poartă numele de Quadrifoglio Super Sport și aduc o aură întunecată, misterioasă, dar totuși elegantă, asupra celor două mașini sport de înaltă performanță.

Aceste ediții speciale Quadrifoglio Super Sport sunt produse într-un număr extrem de limitat, subliniind exclusivitatea și caracterul lor unic. Doar 275 de exemplare ale sedanului Giulia și 175 ale SUV-ului Stelvio vor fi disponibile la nivel mondial, făcând din aceste vehicule adevărate capodopere pentru colecționari și pasionații de automobile de performanță.

Una dintre principalele atracții ale acestor ediții speciale este noua interpretare a emblemei Quadrifoglio, simbolul distinctiv al gamei de performanță Alfa Romeo. Pentru prima dată, celebrul trifoi cu patru foi este plasat pe un fundal negru, în contrast cu combinația tradițională de verde pe alb. Această modificare subtilă, dar semnificativă, creează o atmosferă misterioasă și sofisticată.

Schimbările estetice nu se opresc aici. Ambele modele beneficiază de o serie de elemente de design realizate din fibră de carbon, inclusiv rama grilei frontale, oglinzile retrovizoare și, în cazul Giuliei, chiar și panoul acoperișului. Aceste detalii de înaltă calitate adaugă un plus de rafinament și sporesc aspectul sportiv al vehiculelor.

Etalonul estetic este completat de jantele iconice cu cinci spițe, finisate într-o nuanță întunecată, precum și de etrierele de frână negre, care creează un contrast puternic și atractiv.

În ceea ce privește culorile exterioare, Giulia Quadrifoglio Super Sport va fi disponibilă în trei opțiuni elegante: roșu Rosso Etna cu trei straturi de vopsea, negru Nero Vulcano sau alb Bianco Alfa. În schimb, SUV-ul Stelvio va putea fi comandat doar în roșu sau negru, menținând un aspect mai sobru, dar la fel de captivant.

Atât sedanul, cât și SUV-ul vor fi echipate standard cu sistemul de evacuare Akrapovic, de obicei opțional. Aceste țevi de eșapament din fibră de carbon vor oferi un sunet profund și emoționant, care va încânta iubitorii de performanță autentică.

Noua Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport își arată latura întunecată

Interioarele acestor ediții speciale continuă tema întunecată, dar adaugă accente de culoare pentru un plus de dinamism. Scaunele, ușile, bordul și consola centrală sunt tapițate cu piele neagră, împodobită cu cusături contrastante în roșu. Chiar și fibra de carbon expusă prezintă un fir roșu incorporat, creând o atmosferă sportivă și elegantă în același timp.

În ciuda modificărilor estetice impresionante, aceste ediții speciale păstrează aceleași caracteristici tehnice de top ca și modelele standard Quadrifoglio. Inima acestor mașini rămâne motorul V6 bi-turbo de 2.9 litri, cuplat la o transmisie automată cu 8 trepte.

Deși folosesc același motor, Giulia și Stelvio oferă experiențe de condus ușor diferite, datorită configurațiilor lor unice. Giulia trimite puterea la roțile spate prin intermediul unui diferențial cu alunecare limitată mecanic, în timp ce Stelvio beneficiază de un sistem de tracțiune integrală pentru o aderență îmbunătățită.

Aceste ediții speciale beneficiază, de asemenea, de actualizările recente aduse modelelor Quadrifoglio standard. Acestea includ faruri LED Matrix și un nou afișaj digital pentru șofer, menținând ambele vehicule la zi din punct de vedere tehnologic.

În concluzie, noile ediții limitate Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport reprezintă o oportunitate rară pentru pasionații de automobile de a deține o piesă exclusivistă din istoria mărcii italiene. Cu design-ul lor captivant, interioarele rafinate și performanțele de top, aceste vehicule promit să ofere o experiență de condus de neuitat pentru proprietarii norocoși care vor reuși să le achiziționeze.