brand

Noua Mazda 6 este o berlina electrică cu tracțiune spate

Noua Mazda 6 este o berlina electrică cu tracțiune spate

Mazda a retras modelul 6 din oferta sa în Statele Unite în 2021, înainte de a înceta producția și în Marea Britanie și Japonia. Cu toate acestea, sedanul de dimensiuni medii este încă vândut în Europa și pe alte piețe. În China, există în sfârșit un nou 6, dar nu are nimic de-a face cu modelul învechit care a fost în jur din 2012.

Spuneți bun venit lui EZ-6. Dezvoltat de joint-venture-ul Changan Mazda, sedanul elegant este disponibil în variante pur electrice și hibride plug-in. Acesta îmbrățișează limbajul de design Kodo pe care îl iubim cu toții, dar cu o grilă parțial iluminată și mânere de ușă retractabile. Observăm unele trăsături de la Jaguar în farurile și stopurile. Deasupra bara de lumină din spate se află un spoiler activ pe care nu ne așteptam să îl vedem pe o berlina.

Sedanul Mazda EZ-6 se așează pe roți aero de 19 inchi și beneficiază de un plafon de sticlă panoramic mare și uși fără ramă. Rapoartele din China indică faptul că sedanul electric / hibrid plug-in este bazat pe Changan Shenlan SL03, dar este poziționat într-un segment de piață superior, cu un interior mai sofisticat. Habitaclul nu pare să aibă multe în comun cu produsele Mazda vândute la nivel global, ceea ce ar explica conexiunea chineză. Pare un loc plăcut în care să te afli, iar consola centrală "plutitoare" de lungime completă este interesantă.

Noua Mazda 6 este o berlina electrică cu tracțiune spate

Există unele specificații tehnice preliminare care însoțesc aceste imagini oficiale. Mazda EZ-6 beneficiază de o configurație cu tracțiune spate ca model electric. Are o distribuție perfectă a greutății de 50:50 și o suspensie spate multi-link. Pachetul de baterii nespecificat asigură 600 de kilometri de autonomie conform China Light-Duty Vehicle Test Cycle (CLTC). Hibridul plug-in poate acoperi 1000 de kilometri înainte de a rămâne fără combustibil și energie de la baterie.

În ceea ce privește dimensiunile, aceasta are 4,92 metri lungime, 1,89 metri lățime și 1,48 metri înălțime. Asta o face puțin mai mare decât vechiul 6. Vorbind despre acest lucru, Mazda a exclus deja înlocuirea 6 pe care îl cunoaștem cu o nouă generație pe platforma RWD a companiei cu motoare cu șase cilindri în linie. Deocamdată, această arhitectură este utilizată exclusiv de patru SUV-uri: CX-60, CX-70, CX-80 și CX-90.

În ceea ce privește EZ-6, aceasta va fi pusă în vânzare în China după debutul public din această săptămână la Salonul Auto de la Beijing. Este puțin probabil ca sedanul electric / hibrid plug-in de dimensiuni medii să fie exportat pe alte piețe.